Witam Wszystkich,
Czy jest możliwość wykupienia w Polsce gwarancji na 12/24 m-ce do sprzętu zakupionego w USA ? Czy ktoś zna taką firmę ?
Pozdrawiam
Rafał
Wersja do druku
Witam Wszystkich,
Czy jest możliwość wykupienia w Polsce gwarancji na 12/24 m-ce do sprzętu zakupionego w USA ? Czy ktoś zna taką firmę ?
Pozdrawiam
Rafał
a do sprzetu kupionego w polsce na firme?
wporzadku mi chodziło o moją sytuację czy możemy dokupić gwarancje skoro sprzet kupiliśmy we wrocławskim sklepie z pełna FVAT
Generalnie Canon nie daje możliwości dokupienia gwarancji ani jej przedłużenia.
Natomiast jeśli kupiliśmy w sklepie jako osoba prywatna to mamy i tak 2 lata na zgłaszanie "niezgodności z umową", tyle, że wtedy reklamację załatwiamy ze sprzedawcą a nie producentem (co de facto daje nam 2 lata gwarancji a nie rok oferowany przez Canona, pod warunkiem, że kupimy w firmie która się w międzyczasie nie zwinie). Niestety nie działa to w transakcjach firma-firma ani osoba prywatna-osoba prywatna.
A czy w takim razie znane są inne firmy, w których można zakupić gwarancję ?
Słyszałem, że ponoć serwis Nikona daje taką możliwość, uznaje gwarancję wykupioną na stronie: http://www.digitalmegastore.com/prod...rt_id=32916612
Ja mam taką sytuację, że mam sprzęt z gwarancją na USA a chciałbym mieć w Polsce...
jak kupujesz w euro rtv agd to niby mozna dokupic gwarancje ale czy ona jest prezentem od sklepu czy prezentem od canona nie wiem, bo tam w sumie nie zakupiłem aparatu
kupiłem w euro rtv agd co prawda nie aparat tylko odkurzacz, ale przedłużenie gwarancji u nich to wykupienie ubezpieczenia - czyli za naprawę wszystkich usterek powstałych po zakończeniu się gwarancji producenta płaci ubezpieczyciel