takie reminescencje z mijajacego roku (do ramek niestety mam slabosc, ktora wynika ze slabosci do Haska) wszystkie shoty 5d+35L
Wersja do druku
ponumeruj jak mozesz jescze bedize latiwej omawiac.
3,8,9,10 dla mnie najlepsze. Ogolnie swietne fotografie. Jesli bym sie przyczepial to:
Na 1 popracowalbym troszke nad cieniami na twarzy.
Na 2 sie tylko troszke mecze obserwujac modelke.
Na 5 modelka wydaje sie byc troszke spieta.
3 6 8 9 10 swietne
bardzo mi sie podobaja takie piegowate modelki jak na focie nr 3
ogolnie gratuluje
ostatnie, przedostatnie, piąte i szóste od końca naprawdę podobają mi się
Hmm.. Moje typy to: 5, 9, 10 naprawde mi się podobają, i czasem szum też się przydaje (nr5;)) Co do uwag, to przyczepiłbym się do dwóch:
- #2 jest trochę ciężka w odbiorze. ogolnie ciemne, modelka wygląda na spiętą i jest ubrana na czarno. (a jak mogłaby być ubrana na czarno-białym zdjeciu..:p) w rażdym razie jest ubrana na ciemno, a to daje dośc ponury efekt ogółu (chyba, że takie bylo zamierzenie, to gratuluje:wink:) Calosci nie pomaga reka przy szyi nasuwajaca nieciekawe skojarzenia..
- #4 jest nawet fajne.. był dobry zamysł na zrobienie zdjęcia, ciekawe światło, dzięki któremu zdjęcie nabiera klimatu. Zdecydowana postawa modelki i zacienione oczy oddają władczy charakter osoby. myslę, że możnaby bylo pokombinowac trochę z perspektywą, uwypuklic te cechy przybierając niski punkt widzenia.. Ale to takie moje gdybanie:wink:
Jak dla mnie 3!,5,8,9 i 10. Piegowate twarze w portretach mają swój urok, o ile fotografujący umie to wykorzystać, ty to potrafisz.
W 5 może modelka mogłaby robić coś rękami przy koralach, nie musiałbyś ich ciachać.
Mi sie najbardziej podobaja: to w okularach z aparatem i ostatnie :) Sliczne dziewczyny w ogole fotografujesz. :)
DOUYOUFEELFREE ... znam z plfoto - ogólnie świetnie fotografujesz! z tych 3 jest świetna, jak i reszta również.
solidna dawka dobrych portretów, uginam się przed nimi;)
wow... robia wrazenie