Jaką polecacie książkę do nauki programu Adobe Photoshop 8.0 CS PL ?
Wersja do druku
Jaką polecacie książkę do nauki programu Adobe Photoshop 8.0 CS PL ?
Jesli o obrobke zdjec chodzi to ksiazka Scott'a Kelby'ego jest najlepsza. A jak ogolnie PS'a chcesz poznac to Biblia PS'a.
Chodzi mi głównie o obróbkę zdjęć.
To zdecydowanie Scott Kelby "Fotografia Cyfrowa - obrobka zdjec". Za niedlugo (mam nadzieje) pojawi sie 3 edycja ksiazki (dla PS CS2). Jak bardzo Ci sie spieszy to mozesz kupic dla PS 7 albo dla PS CS.Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Czy w tej książce, opisywany jest PS w wersji polskiej czy angielskiej ?Cytat:
To zdecydowanie Scott Kelby "Fotografia Cyfrowa - obrobka zdjec"
Pytam, bo mam polską wersję .
Jest jedno i drugie, tzn. jak masz jakies opcje w menu to jest po polsku (w koncu to tlumaczenie) i w nawiasie po angielsku, wiec nie jest wazna jaka wersja jezykowa masz :) Zobacz na www.helion.pl tam jest przykladowy rozdzial tej ksiazki.Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
właśnie wczoraj odebrałem ta książeczkę ...sporo bardzo przydatnych informacji ...zwłaszcza że jestem dosyć zielony w obróbce cyfrowej zdjęcia
Mam obie - o PS CS po polsku z Heliona i o PS CS2 po angielsku ze zrodla alternatywnego i... szczerze moge polecic obie. Podtsawy gladkiej obslugi PSa, obslugi Bridge/Browsera i masowych przetwarzan w nim oraz wszelkie przydant korekty w stylu 'krok po kroku' .
Zgadzam sie Vitezem, jest doslownie krok po kroku jak cos zrobic, autor prawie za raczke prowadzi czytelnika. Juz nie mowiac ze autor bardzo humorystycznie pisze, mozna sie niezle usmiac z niektorych tekstow :DCytat:
Zamieszczone przez Vitez
z tego co udalo mi sie doczytac na stronach Heliona ...nowa wersja podrecznika dotyczaca cs2 ma byc w okolicach lipca