-
Wolny tryb H w 40D
Cześć.
Mam problem, gdy robię zdjęcia seryjne w trybie H (6,5kl/s) przy włączonym trybie autofocusa na one shot wszystko jest dobrze. Jak przełączam na al servo zdjęcia seryjne idą dużo wolniej. Czy to normalne w 40D? Szukałem w google ale nie znalazłem, może złą fraze wpisywałem.
Dzięki za odpowiedzi.
-
jak na mój gust - w one-shot ustawia ostrość i strzela serię, a w al-servo/al-focus - ustawia-strzela-ustawia-strzela-ustawia-strzela.... chyba dość normalne, że jeśli przed każdym klapnięciem migawki ustawia ostrość to idzie to dużo wolniej niż w one-shot
-
jest tak jak Poss pisze.. Z jakim szkłem i w jakich warunkach oświetleniowych?
-
Było to na sali o wymiarach trochę większych od boiska do siatkówki. Fotografowałem obiekt który nie zmieniał odległości ode mnie. Oświetlenia w miarę dobre, jak na sali.
-
pewnie chodzi o to ze ten aparat robi zdjecia z predkoscia 6.5 klatki na sekunde (a malymi literkami jest napisane przy odpowiednich ustawieniach)
wiec jesli masz wlaczona lampe, albo wlaczona funkcje all servo ...to jest juz mniej niestety :)
pozdrowienia
-
pewnie w Custom Functions masz ustawione szukanie ostrości po utracie AF. Przy tym nawet marek trzeci zwalnia ;) Możesz to wyłączyć ale wtedy będziesz miał nieostre klatki po protu więc chyba lepiej żeby klepał wolniej niż bezsensownie...
-
Zmieniam w Custom Functions aby nie szukał ostrości po utracie AF i to samo...
-
-
a co ma to tego grip? bo nie wiem
-
Ja też nie wiem. Tak w ogóle to nie mam gripa ;p