Jedne z moich pierwszych portretów.
1.zamyślenie
2.bw
3.złote popołudnie :-D (kusiły mnie te kolory)
4.
Wersja do druku
Jedne z moich pierwszych portretów.
1.zamyślenie
2.bw
3.złote popołudnie :-D (kusiły mnie te kolory)
4.
2 i 3 widać niestety błysk lampy i w związku z tym jak na moje oko to kolory skóra/tło gryzą się bo widać że tło to naturalne oświetlenie a skóra to lampa. Jednak lepiej myślę było zostawić w bw. 1 i 4 są bardzo fajne ale na 4 chyba trochę mało ostrości na oczach? Jak uważasz?
A tak w ogołe to Pani mogłaby z powodzeniem reklamować kosmetyki Dove, piękna kobieta ;)
:) dzięki. W 4 GO jest maleńka bardzo, w full size tylko oczy/rzęsy są ostre właśnie, ale może przesadziłem.
jak dla mnie modelka na 2 i 3 wygląda bardzo niekorzystnie dla niej, 4 za to jest bardzo sympatyczna (ta sam twarz a jednak zupełnie inna - piękna)
pozdrawiam
#1 Bardzo udana - fajne barwy i dobry moment.
#4 Też bardzo przyjemna - kadr, GO i światło. Gratuluję :)
Natomiast, jeśli chodzi o #2,4, to raczej BW, chociaż żadne mnie specjalnie nie przekonuje (czemu służy niekonwencjonalny kadr?). W kolorze jest jak dle mnie zbyt krzykliwie a - przede wszystim - twarz modelki jest upiornie blada (lampa?) i wygląda niezdrowo.
To faktycznie urodziwa i sympatyczna Osóbka. Co Ci powiedziała (zrobiła) za zdjęcie 2 i 3? Pewnie się nie przyznasz, hmmm? 4 - bardzo ciepłe w wyrazie, fajne. A 2 i 3 - najleiej schowaj tak, żebyś sam nigdy nie znalazł ;)
Konstruktywnie:
1. - IMO - najlepsze - wydaje mi się, że kadr, głębia i delikatnie "sprane" kolorki - dają urok tej fotografii niczym "kolorowane przez naszych dziadków cz-b fotografije" :)
2. jak dla mnie zbyt ciemne, i miejscami zbyt mało kontrastowe; poszedłbym raczej w wysoki niż niski klucz
3. kolory fajne, ale nie wiem czy dobrze zestawione. Masz pomarańcz, czerwień, błękit i niebieski. Czerwony i niebieski są ze sobą mocno kontrastowe, a pomarańcz z kolei powinna być ich dopełnieniem. Względnie może to robić błękit, ale on ma inną tonację = czyt. pasuje z pomarańczą, ale nie z czerwienią. Wiadomo - nie poradzi się tutaj nic, ale na przyszłość albo obcinać błękit, albo skontrastować i skadrować w innych proporcjach względem barw.
Kojarzy mi się z fotografiami z lat 60-70 - podoba mi się. Trochę takie pocztówkowe - w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)
Ładna głębia :)
Tylko coś ta noga jakaś nienaturalna wyszla - ta dalsza.. Modelki prawa