Kilka zdjęć do oceny z niedzielnego meczu Gwardii Wrocław z Muszynianką Muszyną.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Wersja do druku
Kilka zdjęć do oceny z niedzielnego meczu Gwardii Wrocław z Muszynianką Muszyną.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Fajne :-) Inna sprawa że kobieca siatkówka to bardzo fotogeniczna dyscyplina sportu :mrgreen:
1 i 3 i 5 :) Fajne momenty uchwyciles :D
A moze wiecej pomponiar? :D
Widac ze miales jasna sale - co wcale nie umniejsza Twoich umiejetnosci, jak dla mnie to jest to profesjonalna robota.... a tak na marginesie, mogl bys podac parametry ekspozycji:wink:
Zdjęcia super! Według mnie najlepsze 1, 5 i 7
Czy jasna nie wiem?? ISO1600 F2,8 i czasy 1/200-1/500 to czy tak jasno? Podac do kazdej foty z osobna?
Generalnie fajnie, ale IMHO: ;)
1. #1 zbyt ciasne kadrowanie, piłka jakby przycięta, cały kadr wydaje się być przekrzywiony w prawo;
2. #2 wiem, że to trudne, ale drugi plan psuje mi ta zgilotynowana zawodniczka;
3. #3 prawa strona kadru pusta, podczas gdy lewa obcięta - przesunąć kadr w lewo;
4. #6 - taśma przesłania usta (twarz) zawodniczki, fota raczej do usunięcia, przynajmniej ja takie usuwam;
5. #8 - jakoś kadrowanie mi nie pasuje, chyba by je przyciął z prawej strony i o dołu, aby bardzie wypełnić kadr cheerleaderkami, aha kadr też chyba leci w prawo ;)
Pozdrawiam :)
Dzieki za rady. Po części zgadzam sie z nimi ale widomo jak to jest gry cos dzieje się na żywo a nie jest wyreżyserowane:)
Naturalnie :)
Ale zawsze warto sobie zaplanować ujęcia, przemyśleć kadrowania i pomyśleć o niedociągnięciach. Wszystko po to, żeby robić jeszcze lepsze foty.
Przykładowo: Mam kolegę, który podobnie jak ja fotografuje badmintona.
Jak fotografujemy razem, to zawsze mu przypominam "nie przekrzywiaj kadru w prawo". Kolega robi dobre zdjęcia, ale jakoś tak np. w połowie turnieju (to są niekiedy 2,3,4 dni fotografowania z rzędu) się zapomina i ma potem więcej roboty przy odkręcaniu kadrów w PS ;)
Mam chyba to samo, w pewnym momencie mając 400d myślałem ze mam krzywą matówkę:mrgreen: Za tydzień postaram sie poprawić. To moje 3 większe focenie siatki(tak na usprawiedliwienie).