Pare ujec z dzisiejszej wystawy w Białymstoku :) (50% kolor, 50% B&W), to był mój pierwszy raz z samochodami :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Ciut wiecej: http://www.fotonawesele.pl/index.php...g2_itemId=7153
Wersja do druku
Pare ujec z dzisiejszej wystawy w Białymstoku :) (50% kolor, 50% B&W), to był mój pierwszy raz z samochodami :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Ciut wiecej: http://www.fotonawesele.pl/index.php...g2_itemId=7153
Widać, że i bez praktyki wiesz co i jak:wink: Ważne w tego typu samochodach (i nie tylko) są detale, dlatego fajnie wyglada 4 (nieco szerszy kard, ale mala GO), 5 i 10. w 8 trochę złe kadrowanie. albo dać więcej szyby, albo nie pokazywać jej wogóle:wink: 1 i 6; ciekawy punkt widzenia i dobra perspektywa, ale 6 lepsza ze względu na tło.
PS: Ogólnie bardzo udane, czekam na więcej:wink:
Ja sie bardziej odniose, to samych aut, niz do zdjec..
Piękna ta Warszawa :D
Biorac pod uwage warunki i oswietlenie uwazam ze nie jest zle,a jezeli mowa o detalach to tutaj zastosowal bym zupelnie inna ogniskowa, np. cos w poblizu 200mm na pelnej dziurze. Dle przykladu #10, nie widac ani szczegolu ani ogolu - no ale to jest tylko moj subiektywny punkt widzenia:wink:
W sumie słuszna uwaga. mysle, że przydaloby się ciasniejsze kadrowanie, nawet sama figurka z emblematem RR by wystarczyła. Zdjęcia raczej nie były wtórnie kadrowane w programie, więc ewentualne uhybienia w tym zakresie można pominąć, jako, że nie były robione szkłem do makrofotografii:grin:
i znowu techniczne duperele...kiedy w końcu zaczniecie oceniać zdjęcia, pomysł na pokazanie czegoś ważnego dla autora..heh..technokraci z Was..
Mi najbardziej podoba się 3 i 8. Pozostałe też ok. Najmniej mi pasują takie jak 1 2 6.
Moja opinia:
1 – za bardzo rozprasza to co znajduje się wokół samochodu. Nie wiem czy też nie za nisko zrobione zdjęcie.
2 – proponowałbym inny kadr bez ludzi i kartki na szybie
3 – żółta rejestracja odwraca uwagę
4 – wąsko i za bardzo z góry
5 – OK lecz minimalnie prawa strona szerzej
6 – OK
7 – ucięte z prawej. Jak to zdjęcie wygląda w kolorze?
8 – chyb przepalony reflektor ;-)
9 – takie sobie
10 – chyba cień na masce. Kadr trochę leci w prawo porównując do znaczka
Dzieki za opinie i trafne uwagi :) (dobrym pomyslem wydaje sie 200mm do szczegolow) , taka 7 w kolorze gorzej wyglada, reklama jeszcze bardziej gryzie w oczy (zolta), a sam samochod szary :), w sumie zagracone tlo, paskudne reklamy i gesto ustawine samochody troche przeszkadzaly, ale przynajmniej bylo co pofocic i byl czas :)
Myślę ze bedzie dobrze ;-)