-
[ripek] ślubne
To może i ja coś pokażę. Dawno nic nie wystawiałem więc wybiorę kilka z przekroju mojego portfolio ( www.marcinbittner.com ).
Przepraszam za 50px większe zdjęcia niż limit ale taki mam workflow i nie chcę go zmieniać.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
7.
8.
9.
10.
11.
-
12.
13
14.
15
16.
17
18.
19.
20.
-
Najs. Dzieci z kieliszkami mnie rozwaliły.
-
znam częsć tych fot i wielki pluss ni tylko za kadry ale i obróbkę. Choć patrzę i co widzę 11. niesmaczna moze byc dla co niektórych.;) Nie bedę sie rozpisywał nad poszczególnymi.
ogólnie bardzo na tak...:)
-
Jak dla mnie ok, widać własny styl i specyfikację obróbki ps. Mam wrazenie, że często minusujesz ekspozycję i wypełniasz błyskiem, mam rację?
-
Haaa para z 11 była tak luzacka że nikt się nie zniesmaczy :)
MartinF - nie używam lampy na aparacie w 95% przypadków. Jedynie jako kontrę wyzwalaną radiowo/IR. Chyba że na sali weselnej jest tragedia. Ja wolę jak są trudne warunki np. (iso 1600/f 1.2/1/30 sek) niż jasne kościoły gdzie zdjęcia są "oczywiste"...
Masz takie wrażenie bo często używam mocnej winiety która tworzy taki efekt.. Chyba że mówisz o zdjęciu nr 4 to wtedy tak. Ekspozycja dużo na minus i błysk flashem - ale gdzieś z boku.
-
10 super! Moge prosić o przepis jesli to nie tajemnica?
-
Też prawda, też lubię winetę, pozdrawiam.
p.s. para przezyła spacer powrotny spod wodospadu?:lol:
-
MartinF - trochę zmokli ale co z tego. Ja przemoczony, buty mokre, 5d+35L upaprany piachem. Jednym słowem ... warto było ;) Na blogu mam amatorski backstage z tego:
http://www.marcinbittner.com/blog/in.../lesny-plener/
Paenka - żadna tajemnica. Do środka auta wsadziłem lampę i wyzwalałem przez podczerwień (ST-E2). Reszta to obróbka.
-
5. Ja bym odwrócił/przesunął płaszczyznę ostrości z kraty na parę.
Kratę zrobiłbym nieostrą. Według mnie byłby ciekawszy efekt.