Witam. Od kilku dni szukam na forum instrukcji skalibrowania puszki Canona. Kiedyś wiem że była na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć. Może ktoś z użytkowników ostatnio się na nią natknął??
Wersja do druku
Witam. Od kilku dni szukam na forum instrukcji skalibrowania puszki Canona. Kiedyś wiem że była na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć. Może ktoś z użytkowników ostatnio się na nią natknął??
o regulacji 300D jest w T&T
http://canon-board.info/showthread.php?t=15851
pytanie czy o to Ci chodzi i czy w 400D wygląda to tak samo?
Bardzo dziękuje za podanie linka ;]
Właśnie skończyłem kalibracje Canona 400D. W tym modelu wygląda to tak samo. Uwaga: o tym nikt nie pisze śruba bardzo ciężko się kręci (przynajmniej w moim przypadku)
To nic strasznego. Na żytniej powiedzieli mi 14 dni roboczych a tu godzinka i po problemie.
Jakby ktoś się bał to chętnie pomogę. (mieszkam pod Poznaniem)
Ja dorobiłem sobie imbus dokładnie 1,29mm.
Nawiasem mówiąc do tego artykułu Tips&tricks trzeba dopisać jedną ważną rzecz, że zmiana położenia lustra powoduje rozjechanie się pomiaru punktów powyżej i poniżej centralnego. Warto żeby każdy kto zaczyna kluczykiem tam kręcić miał tego świadomość.
Oczywiście tak dokładnie jet. Jednak znam ludzi z Żytniej i robią dokładnie to samo. Pod warunkiem że kilka szkieł objawia się takimi samymi wadami tzn wszystkie BF lub FF. W przeciwnym razie trzeba skalibrować szkła. A tego tu raczej nie opiszę bo będą za duże straty na forum ;]
Że niby na Żytniej kręcą lustrem zamiast softem?
też mi się wydaje, że chyba żytnia to raczej soft-owo robi a nie mechanicznie. Gdzieś było o tym na jakimś forum