Witam wszystkich!
czy jest jakaś różnica między Canon EOS 300D Rebel a Canon EOS 300D w wersji czarnej? :oops:
prszę o wyrozumiałość w wypowiedziach
Pozdrawiam gr86
Wersja do druku
Witam wszystkich!
czy jest jakaś różnica między Canon EOS 300D Rebel a Canon EOS 300D w wersji czarnej? :oops:
prszę o wyrozumiałość w wypowiedziach
Pozdrawiam gr86
No... Jeden jest czarny :mrgreen:
Niektore kit'y z czarnym dodatkowo posiadaja w pudelku extra grip'a na baterie. Pozatym wiecej roznic nie ma...
A poprawnie to jest EOS 300D i EOS Digital Rebel...
a nie wiesz z którymi kitami jest grip?
tak więc różnią się kolorem?
spodkałem się z opinią że wszystkie profesjonalne aparaty są czarne,
dla mnie ważne jest żeby można było wykożystać jego funkcje bo to człowiek robi zdjęcia a nie aparat, kolor dla mnie nie gra roli może być nawet różowy :)
One się różnią tylko tym że Rebel jest na rynek amerykanski a 300d na Europe. Na Japonie jest Kiss.
Kolory Rebeli są srebrne i czarne, tak samo 300d.
wielkie dzięki za szybką i rzeczową podpowiedź
spodkałem się ze z gwarancją polską (honorowaną przez Canon polska) na Canon 300D Rebel
wiecie coś na ten temat?
Nie wiem jak to tlumaczyc... grip jest z kitami gdzie na pudelku pisze ze jest w srodku grip :)
A o gwarancje pytaj sprzedajacego i canona.
Rebele sa z gwarancja usa/kanada, wiec teoretycznie u nas "bez gwarancji". Trzysetki raczej nie maja tego ograniczenia.
planuje w niedługim czasie zakup Canon 300D Rebel a sprzedawca udziela gwarancji honorowanej przez Canon polska podobno bez żadnych problemów
Ja nie wiem, ale mi się wydaje że będziesz i tak musiał przez niego załatwiać naprawe gwarancyjną, a on to bedzie do USA wysyłał, ale może się myle. Nie wiem czy Canon Polska uznaje gwarancje Worldwide (bo chyba taką wydaje Canon USA), jak uznaje to nie będziesz miał problemów z załatwieniem samemu, tyle że musi ona byc podbita i wystawiony musisz mieć dowód zakupu żeby ci Canon Polska uznał.
Nadal uzywasz okreslenia "300D Rebel". Nie ma czegos takiego.
Dowiedz sie co to jest... To moze byc "EOS Digital Rebel" albo "EOS 300D". Jeden (pierwszy) bedzie mial gwarancje usa/kanada ktorej jak narazie z tego co wiem Canon Poland nie honoruje a drugi bedzie mial gwarancje polska albo euro. Ta w zwiazku z przystapieniem Polski do unii chac nie chcac beda honorowac.
Poza tym to raczej nie sprzedawca udziela gwarancji a producent. Jesli to wersja USA to on najwyzej robi za posrednika wysylajac sprzet do USA.