Ile robicie zdjęć w tygodniu/miesiacu - czyli jaki jest przebieg waszych puszek
No to sprobujmy ;-)
Ankieta ile fotek pstykasz nie ma niczego szczegolnego na celu :-) czysta ciekawość jak męczysz swojego dSLR-a. Wystarczy podzielic liczbe wykonanych zdjec (wiekszosc aparatow posiada opcje ciągłego nadawania numerów zdjęc) przez liczbe dni ktore posiadasz aparat. Chodzi o wartosci przyblizone więc nie musisz używać kalkulatora.
Mnie wyszło aż 18/dzien :-)
Celowo napisałem "wciskasz spust migawki" a nie ile zdjęć robisz dziennie bo to niekoniecznie to samo ;-)
Janusz
Re: Ile fotek pstrykasz codziennie.
Cytat:
Zamieszczone przez Janusz Body
czysta ciekawość jak męczysz swojego dSLR-a.
Czemu tylko dSLR?
Przerzucilbym ten watek na jakies ogolniejsze forum... kompakty tez maja migawki :P
Mi wyszlo ok 24 (ok 3600 zdjec od stycznia tego roku) ale pstrykam bardzo nieregularnie. Kocia wystawa, plenerek, demonstracja czy koncert - ok 300-400 fotek, a jak nie ma okazji to bywalo i zero fotek na tydzien.
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Czemu tylko dSLR?
Przerzucilbym ten watek na jakies ogolniejsze forum... kompakty tez maja migawki :P
No w zasadzie tak masz racje. Ale dla mnie za późno wątek tu umieszczony i tylko admin może go przenieść (chyba) :-)
Zeby trochę się wytłumaczyc, dorabiając wydumane teorie do własnego błędu, to wsród posiadaczy małpek jest (chyba) trochę więcej "pstrykaczy" czyli wynik mógłby być niemiarodajny. ;-)
Janusz
PS. Najwiecej fotek w jednym dniu machnął facet w PZU w poniedziałek rano w listopadzie po pierwszym gołoledziowym weekendzie ;-) Wszystkie były dobre i wszystkie ważne - trafiły do archiwum. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Janusz Body
Ale dla mnie za późno wątek tu umieszczony i tylko admin może go przenieść (chyba) :-)
Moderator tez moze... poszlo do "Technika robienia zdjec" bo ilosc robionych/zrobionych zdjec wiaze sie neico z naszymi technikami (serie albo nie itp).