-
Nikon Czy Canon Rządzi?
Witam wszystkich. Mój niestety zajmujący się profesjonalnie fotografia kolega powiedział mi ze niestety Nikon jest lepszy od canona. ze puszki niewazne ale zdjecia ze szkiel nikona wychodza lepsze. Zawalil cale moje życie zupelnie bez orientu. Już miałem mu wywalić z bani bez orientu... ale pomyślałem sobie że go "głową" spróbuje najpierw - no i odrazu pomyślałem o CB - prosze was koledzy o pomoc jakich argumentów (narazie merytorycznych) powinienem urzyć w rozmowie. Oczywiście prosze powiedzieć jesli nie mam racji w tym sporze i mam sprzedac swoj sprzet to to zrobie. No i nie przejmujcie sie za bardzo jeśli nie znajdziemy wspólnie żadnych argumentów zawsze moge wrócić do planu A :mrgreen:
-
Póki co, to chyba rządzi Lech... Donald... Waldek...
-
:grin: im też mogę plan A :mrgreen:
-
D3 ma 12mpx, a 1Ds Mark III 21 , najlepsze modele. Moze jakie byly jego argumenty.
-
-
Co za różnica. Jeden i drugi system ma swoje lepsze i gorsze strony, a porównując najlepsze obiektywy canona i nikona zrobisz nimi tak samo dobre zdjęcia. Nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy mówili że któryś z tych systemów jest zdecydowanie lepszy. Każdemu pasują inne rozwiązania. Jeden woli kręcić pierścieniem w lewo, drugi w prawo. Są tacy, którzy używają obu systemów.
-
tego sie spodziewałem jednak trzeba było mu wy... :lol: ;)
-
oczywiscie, Minolta rulez!
Canon i Nikon kanalami...
-
:/
Proponuję nie karmić trolla. To ewidentna prowokacja.
-
kwestia gustu a nie lepszości systemu. Śmieszne jest to że puszki się zmieniają ludzie się onanizują a zdjęcia które robią i tak można by było zrobić sprzętem sprzed "5 lat". Jeżeli się umie oczywiście. Wyższość danego sprzętu co za bzdura