-
Awaria lustra w 40 D
Witam
Mam nieciekawą sytuację z moim C 40D mam go od 4 dni i przestało działac w nim lustro wogule się nie podnosi przy zrobieniu zdjęcia tak jakby podniosło się do połowy opadło ale nie doszło do końca wisi lekko nad zaczepami i jest luźne, czy ktoś z was miał już kiedyś taki przypadek ?? Może wiecie co mógłbym zrobić, albo jaki koszt byłby w serwisie.. problem w tym że gw. jest tylko na USA & Canada
-
No to gwarancja odpada. Najlepiej zadzwoń na Żytnią, albo jak jesteś z Wawy to podjedź - zrobią za darmo wycenę i będziesz wiedział.
-
no własnie tak będe musiał zrobić tylko zastanawia mnie co jest nie tak bo to naprawde dziwna sytuacja i pierwszy raz coś takiego mi się stało
-
Czyli lustro nie podniosło się do końca i zostało w takiej pozycji po zrobieniu zdjęcia a teraz nie podnosi się wcale? Ja bym stawiał na jakieś uszkodzenie mechaniczne, ale tego raczej bez rozkręcenia puszki nie da się sprawdzić.
-
dziś już wiem co się stało - uszkodzenie układu napędu lustra czy tak jakoś to się nazywa koszt naprawy 370 zł lub jeśli też ktoś woli pełnej wymiany na nową część ok 800 zł przyczyna niestety nieznana....
-
No to współczuję.
Wpisz to w wątku o cenach w serwisie na Żytniej
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17120
Będzie info dla innych.