Witam, podobno jest coś takiego jak ukryte menu w C 400D, gdzie między innymi można odblokować ISO 3200 ?
Czy jest coś takiego i może coś więcej ?
Poz
Wersja do druku
Witam, podobno jest coś takiego jak ukryte menu w C 400D, gdzie między innymi można odblokować ISO 3200 ?
Czy jest coś takiego i może coś więcej ?
Poz
chyba Ci się pomyliło z 300D :-)
Odpowiem, że nie ma (bynajmniej jeszcze nikt takiego czegoś nie znalazł, a jakby było, to by znalazł.) To o czym słyszałeś to pewnie możliwości wgrania spreparowanego firmware'a do aparatu 300d odblokowującego pewne features'y odblokowane fabrycznie w 10d.
Jedyne co możesz sobie ulepszyć do wgrać aktualizacje i mieć menu w języku polskim.
Pozdrawiam
Wszystko się zgadza ale dlaczego w wielu artykułach mówi się o tym że 400di 450d mogą śmigać na 3200 iso czym to jest uwarunkowane odpowiedni soft ?a może to jakiś mit
Podaj linka do takiego artykułu
Oczywiście, że mogą śmigać na ISO 3200. Wystarczy niedoświetlać zdjęcia RAW o -1EV przy ISO 1600, a potem na komputerze podciągnąć ekspozycję o +1EV wywołując surowy plik. Dokładnie tak samo dzieje się z wbudowanym ISO 3200 tylko, że ekspozycja podciągana jest już w aparacie, a nie na komputerze.
Wydaje mi się, że 3200 z aparatu wygląda lepiej niż (1600 -1EV) + 1EV w domu. Dlatego też pozwolę sobie zaprzeczyć hipotezie podobnego procesu "robienia" iso 3200 w body'ch.
a bardzo proszę tak szybko bo spotkałem się z tym jakiś rok temu jak kupowałem swoją 400 setkę piszą o tym w zakładce iso
http://www.cortland.com.pl/go/_info/...2cbf5d2964bec0