Już są - nagrodzone prace.
http://www.grandpressphoto.pl/157
Jak je oceniacie ?
Wersja do druku
Już są - nagrodzone prace.
http://www.grandpressphoto.pl/157
Jak je oceniacie ?
nigdy nie skumam nominacji w zdjeciach prasowych.
Fotoreportaz sie zmienia, kilka ustawianych
zdjec ludzi to teraz fotoreportaz.
Zawsze myslalem ze seria, zestaw.
Trzeba by rozdzielic te kategorie, chociaz z
przyzwoitosci i szacunku dla "starej szkoly".
No i wreszcie dodac kategorie "multimedia".
Witam
ja myślę że to jakaś parodia zwłaszcza: Fotoreportaż: zwycięzca w kategorii Ludzie , zero zasad - nawet nie są ciekawe te zdjęcia - takie to można sobie wsadzić do albumu rodzinnego i nie pokazywać nikomu
Na forum widziałem wiele lepszych zdjęć o i wcale ludzie nie musieli wyjeżdżać z Polski
sorry, ale jak dla mnie Gudzowaty robi "zimne" zdjęcia. są zawsze perfekcyjne technicznie, ale brak w nich jakiejś iskry, są suche. brak w nich życia.
Mnie Gudzowaty powalił na kolana joginami...świetne fotografie.
Trudno jest oceniać wyrwane prace z kontekstu całych reportaży. Dla przykładu nagrodzona praca przedstawiająca młodzież z ośrodka dla niewidzących ma swój kontekst społeczny który pewnie o nagrodzie zdecydował. Ze strony wyłącznie technicznej trudno ją rozpatrywać jako majstersztyk. Podobnie reportaż o kobiecie upośledzonej fizycznie.
Owszem, ważny, ale to tylko jeszcze jeden konkurs, a opinie mogą być różne.
Gudzowaty zrobił doskonałe, nieskazitelne zdjęcia. Zdjęcia, które zapewne będą pokazywane w podręcznikach. Zdjęcia, które nijak się mają do tego, co - moim skromnym, konserwatywnym zdaniem - powinno mieć znaczenie w (Grand) Press Photo.
osobiście dałbym główną nagrodę za zdjęcie ze starcia antyglobalistów autorstwa pana Pawła Łącznego. Lubie ten typ reportażu.
Zdjęcia Guzowatego? Bardzo dobre ale jednak mi czegoś tam brakuje.
A ja za to jestem fanem pani Bedyńskiej z GW.
Prezentuje ona świetny równy poziom.
I ma takie "kobiece" spojrzenie.
"Portrety ludzi zajmujących się rekonstrukcją historyczną strojów z różnych epok historycznych."
Zart jakis czy jury popilo podczas oceniania zdjec?