Majowy wypad za miasto:
1. Dziewczynka:
zbyt duży rozmiar zdjęcia - usunięte (gwozdzt)
2. Chłopiec:
Do Waszej oceny. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Majowy wypad za miasto:
1. Dziewczynka:
2. Chłopiec:
Do Waszej oceny. Pozdrawiam.
http://canon-board.info/announcement.php?f=49&a=17
3. Prezentowane zdjęcia powinny mieć rozmiar od 640 do 800 px na dłuższym boku, pliki nie powinny być większe niż 150 kb (wstawianie większych plików, np 200 kb, dopuszczalne jest jedynie wtedy gdy zmniejszenie zdjęcia, w odpowiedniej rozdzielczości, do żądanych 150 kb wymaga zastosowania zbyt dużej kompresji, która psuje efekt wizualny, np 45%).
Forum sie rozjechalo kompletnie, popraw rozmiar tych zdjec, jesli mozesz oczywiscie;)
Przepraszam, mam nadzieję, że teraz wszystko jest OK.
1. Córa:
2. Syn:
nieostre i szumi za bardzo dla mnie ale ja sie nie znam
Niestety w dalszym ciągu zdjęcia nie są we właściwym rozmiarze. Zmień rozmiar i wrzuć ponownie.
Tak powinno być dobrze.
1.
2.
Pozdrawiam.
album rodzinny zabałaganiony w kadrze, nic ponad to
Spod waszych paluszków to "zdjęcie albumowe" brzmi tak bardzo negatywnie...czepiacie się trochę za bardzo. Myślę, że lepiej by było napisać , że zdjęcie poprawne albo gdzie ma niedociągniecia ale konkretnie a nie, że albumowe. To nic nie mówi autorowi.
Jak dla mnie dziwna głębia. Drzewa bardziej oddalone są mniej rozmyte niż kwiaty, które są bliżej ale wydają się być za dziewczynk. No chyba że są przed dziewczynką to wtakim razie słabe kadrowanie bo nie widać czy to coś to taka plama wisząca w eterze czy to ma jakąs gałązkę czy nie. Myślę, że lepiej by było tych kwiatów z przodu rozmytych dać więcej na ramkę albo w ogóle sie ich pozbyć z kadru.
Przedmiot w dolnym lewym rogu zdjęcia 1 psuje kompozycję. Gdyby przesunąć kadr nieco w prawo (ustwiając "modelkę" w środku kadru) było by o wiele lepiej. Możesz spróbować zrobić zdjęcia w pionie, to zawsze podkreśla główny temat zdjęcia czyli w Twoim przypadku portret córki.