Jaka bedzie roznica po przesiadce z Powershota A95 na eosa 450d ? powiedzmy ze w a95 brakowało mi małej głebi ostrości i przeszkadzały mi szumy i słaba jakośc przy słabym oswietleniu
Wersja do druku
Jaka bedzie roznica po przesiadce z Powershota A95 na eosa 450d ? powiedzmy ze w a95 brakowało mi małej głebi ostrości i przeszkadzały mi szumy i słaba jakośc przy słabym oswietleniu
Różnica będzie ogromna :)
co to wogóle za pytanie :D ?
To tak jakbyś zapytał jaka będzie różnica jak kupisz sobie Lke zamiast KITa...
Lustro to lustro i koniec ... Głębia ostrości zależeć będzie tylko od tego jaki do tego lustra kupisz obiektyw... A szumy nawet na ISO 1600 są akceptowalne, a dla amatora nawet bardziej niż akceptowalne - przy założeniu że poprawnie naświetlisz zdjęcie
nie ta klasa, ale bedzie rowniez roznica w poziomie trudnosci, tzn lusterko wymaga wiecej i pewnie nie da odrazu zadowalajacych efektow
A jest różnica pomiędzy samochodem Fiat i Mercedes?hmmm na 100% będziesz miał duuużo nauki przy robieniu zdjęć
Dodam jeszcze że w lustrzance bardzo ważny jest obiektyw (wymienny) - na kicie będzie pewnie lepiej ale ... dopiero zobaczysz co lustro pokaże jak założysz jakikolwiek lepszy obiektyw :)
Szumy będą mniejsze, ale do osiągnięcia pełnej jakości, którą daje ten aparat, potrzeba będzie większego wkładu pracy przy foceniu i poświęcenia czasu na obróbkę (choćby tylko na staranne wywołanie RAW-ów). Głębia ostrości zależy od obiektywu, KIT-owy obiektyw 18-55 raczej Ci jej nie da, potrzeba będzie dokupić EF 50/1.8, lub od razu zainwestować w jaśniejszego zooma (np Tamron 17-55).
W lustrzance jpg bedzie mial gorsza ostrosc, mniej kolorow, ogolnie brzydszy, dodatkowo tachasz kilogramy sprzetu.