Problem wyglada tak, ze aparat nie widzi lampy. Blysk jest wyzwalany ale ani przyslona ani czas nie sa do tego dopasowywane. Z EOS300 dzialala ona bez problemu. Jest to lampa multidedykowana.
Wersja do druku
Problem wyglada tak, ze aparat nie widzi lampy. Blysk jest wyzwalany ale ani przyslona ani czas nie sa do tego dopasowywane. Z EOS300 dzialala ona bez problemu. Jest to lampa multidedykowana.
http://www.cyberphoto.se/index.php?h...ri_blixtar.php
Wprawdzie jezyk nie nasz ale latwo sie domyslic "kameramodeller med manuell fokusering" i "kamerans eventella TTL-automatik"
"Passar bl a:
Canon MF
Minolta MF (OBS! Endast äldre Minolta-kameror med standardblixtsko, ej nya modeller)
Nikon MF
Olympus MF
Pentax AF
Praktica B
Ricoh MF"
Przy cyfrze bedzie dzialala tylko w manualu w oparciu o stosowna tabelke.
Podsumowujac jeszcze chcialem dodac ze szukac via google to sie Panocku nie chcialo ale na cenzure i netykiete to mozna ponarzekac.
O ile sie nie myle to lampa multidedykowalna, ale niestety jedynie do TTL'a...
Cyfrowe body z racji swojej cyfrowosci nie wspieraja tradycyjnego TTL'a, wiec ta lampa bedzie jedynie dzialac w pelnym manualu blyskajac z pelna moca.
Na pewno sie nie mylisz. Tylko manual i korekcja w oparciu o tabele odleglosci jesli takowa na tej lampie jest. Inaczej pozostaje wlasciwie metoda prob i bledow.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Rozumiem ze domysliles sie ze chodzi o aparaty bez AF, czyli ktory 300 czy 350D?Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Podales mi strone w jezyku w ktorym sie moge jedynie domyslac znaczenia tresci i zgrywasz cwaniaka. Nastepnym razem jak zadasz jakies pytanie wpisze je w googlach wybiore jezyk chinski i wkleje 10 pierwszych linkow. OK? A i jeszcze dopisze odpowiedni komentarz o Twoim lenistwie.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
推奖着的绅士我再使镇静下来少量。 国人结果非常通信。又,许多的人们正 在使用那。
:mrgreen:
to sa linki czy komentarz?? :mrgreen:
Gonzo...
Rzucaj sie rzucaj a fakt jest taki ze jak bys przeczytal instrukcje to tam z pewnoscia wyraznie jest napisane ze aparat wspolpracuje z lampami dedykowanymi e-ttl (i tylko takimi) a na tej stronie zeby byla napisana nawet po staroegipsku nigdzie nie ma slowa kluczowego "e-ttl", co znaczy ze ta lampa tego z pewnoscia nie ma... Wcale nie trzeba wybitnej znajomosci obcych jezykow do skojarzenia paru slow.
proponuje jednak skorzystac z wyszukiwarki i... odnalezc watek w ktorym pytam czy ktos ma instrukcje do tej lampy...Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Poczytaj sam siebie.Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
Nie moja wina ze nie znasz swojego aparatu i nie potrafisz rozroznic TTL od E-TTL. Nie moja tez wina ze nie znasz tego jezyka ani nie potrafisz znalezc odpowiedniego translatora netowego.
Co wiecej napisalem pod linkiem i cytatami co to oznacza zebys nie musial sie wysilac i wszystkiego tlumaczyc. Pozwolisz ze sam siebie zacytuje:
"Przy cyfrze (a wiec chyba mowilem o 350D a nie o 300 jak myslisz???) bedzie dzialala tylko w manualu w oparciu o stosowna tabelke."
"Na pewno sie nie mylisz. Tylko manual i korekcja w oparciu o tabele odleglosci jesli takowa na tej lampie jest. Inaczej pozostaje wlasciwie metoda prob i bledow."
Napisalem po polsku i mysle calkiem zrozumiale wyczerpujac temat. Mozesz mi powiedziec co Ci nie pasuje ? Moze nie chcesz otrzymywac odpowiedzi rozwiazujacych Twoje problemy ale wtedy po co zadajesz pytanie ?
Musze przyznac ze pierwszy raz spotykam sie z faktem ze ktos mnie opieprza za pelna odpowiedz na pytanie. Co innego za dodatkowy komentarz ale jakos tak nie moglem sie oprzec. Poza tym (kolejny komentarz) jak na osobe ktora w zainteresowaniach pisze "komputery" nie powinno sprawac CI problemow korzystanie z google oraz z netowych translatorow ;)