Witam,
tak na (mam nadzieję) dobry początek na CB:
1.
2.
Wersja do druku
Witam,
tak na (mam nadzieję) dobry początek na CB:
1.
2.
Pierwsze tak, ma w sobie zastygłą chwilę, dobrze rozplanowany kadr, podobami się.Drugie nie.Manieryczne jak do legitymacji,modelka "czeka" az pstrykniesz.Pozdrawiam Maćku.
Zgadzam się z opinią Marka. Od siebie dodam: popracuj nad szarością, spróbuj wydobyć trochę więcej głębi z tych zdjęć.
Pozdrawiam obu panów :-)
Dokładnie biel i czerń .Tak,tak, czułem widziałem i nie napisałem :mrgreen: :mrgreen: .Czystosc tonów.White and black wymaga czystosci bieli i czerni.Gyver bliski analogowi dobrze to wyłapał.Mnie wstyd że juz zapomniałem.
. :oops: :oops: :oops:
Witam Panów i również pozdrawiam:) Dziękuję za opinie i biję się w pierś, zamieszczając to zdjęcia zdawałem sobie sprawę z niedoskonałości technicznych, ale jakoś podoba mi się - dlatego zdecydowałem się je wrzucić. Eh, chyba czasem trudno nieemocjonalnie podejść do swojego zdjęcia :oops:
Jeśli chodzi o 1, to jestem zadowolony z tej tonalności czarnobieli. Uważacie, że gdyby wyciągnąć więcej kontrastu, to zdjęcie by zyskało?
Nie ,nie chodzi o kontrast.Popatrz uważnie.Nie ma bieli jest tylko szarosc ,nie ma czerni jest tylko szarośc.Rozpietosc tonalna nie pozwoli na ideał ,ale cos doskonale czystego albo biel ,[Dla mnie biel] albo czern zmieniłaby to zdjęcie.Na toą chwile dominuje szarosinośc i psuje fotke.Pozdrawiam.
Dokładnie..
Podłubałem trochę suwakami i wyszło coś takiego:
Lepiej, prawda? :oops: