Czytam sporo wątków na tym forum i nadal nie do końca rozumiem o co chodzi z tym błędem BF/FF i na co trzeba uważać przy zakupie lustrzanki i obiektywów.
Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego zagadnienia.
Wersja do druku
Czytam sporo wątków na tym forum i nadal nie do końca rozumiem o co chodzi z tym błędem BF/FF i na co trzeba uważać przy zakupie lustrzanki i obiektywów.
Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego zagadnienia.
LFB - to 'zagadnienie' bylko przynajmniej kikakrotnie dokladnie wyjasniane na forum. Uzyj prosze wyszukiwarki.
Krótko mówiąc chodzi o to, aby fotki były ostre w tym miejscu gdzie ty chcesz a nie gdzie sprzęt chce.Cytat:
Zamieszczone przez LFB
;)
pszczola, to jest dział dla początkujących - dajcie ludziom spokój ciągle z tą wyszukiwarką - chcą to niech pytają
dzi - raczej nie dam ;-) - sprawa wyszukiwarki tez byla wielokrotnie walkowana :mrgreen:
o wyszukiwarce mozna poczytac w archiwum :P
Z wyszukarki korzystam regularnie, problem w tym że nie znalazłem tam odpowiedzi która w sposób definicyjny wyjaśniła by mi co to jest BF, co to jest FF. Wiem że to błędy ustawiania ostrości ale ja chciałbym konkretnie dowiedzieć się co to jest ten BF, FF i czym od siebie się różnią, co je powoduje i na co trzeba uważać (jak sprawdzać) przy zakupie aparatu / obiektywów.
Słabo szukałeś. Na 100% znajdziesz kilka wątków o tym zjawisku (co to jest, jak sprawdzić i jak wyeliminować).Cytat:
Zamieszczone przez LFB
OK znalazłem. Nie bijcie ;-)
Spokojnie - ekipe od bicia zwoluje sie dopiero przy 3 'wpadce' ;-)