Wczoraj kupiłem ten aparat. Wszystko działa poprawnie. Chcę przegrać obrazy na komp. i problem... Brak połączenia z komputerem. Nie umiem zgrać obrazów do komputera. Może robię coś nie tak, albo zepsuty aparat? Nie wiem co robić!!!
Wersja do druku
Wczoraj kupiłem ten aparat. Wszystko działa poprawnie. Chcę przegrać obrazy na komp. i problem... Brak połączenia z komputerem. Nie umiem zgrać obrazów do komputera. Może robię coś nie tak, albo zepsuty aparat? Nie wiem co robić!!!
Instalowałeś oprogramowanie z płyty?? Może pomoże...
Witam serdecznie.
Jestem tu zupełnie nowa, a robienie zdjęć to dla mnie nowość.
Potrzebuję porad jakich ustawień powinno się używać w tym aparacie.
Jeżdżę z psami na wystawy i o ile na świeżym powietrzy zdjęcia wychodzą dobrze. to w zamkniętych pomieszczeniach bywa kiepsko.
Wystawy odbywają się zazwyczaj na halach sportowych lub wystawowych.
Dość duże powierzchnie, z dachem na wysokości ok 5-8m. gdzieniegdzie małe okienka tuz pod sufitem i sztuczne oświetlenie.
Proszę o porady.
Niestety, ale tym aparatem się nie da zrobić dobrych zdjęć w słabym oświetleniu. Jeżeli podniesiesz ISO to szum "psuje" zdjęcie. Natomiast jeśli wydłużysz czas naświetlania to psy w ruchu będą rozmazane.
Jedyne, co mogę Ci poradzić to używaj szerokiego kąta (obiektyw najjaśniejszy f2.7) i rozglądaj się za nowym aparatem ;)
Chyba, że możesz podejść stosunkowo blisko, to wtedy dobra zewnętrzna lampa mogła by pomóc.