1) Bazarek przy ulicy Racławickiej
2) Dw. Wschodni
3) Tunel pod dworcem wschodnim
4) Stacja metra Racławicka
5) Most Gdański
6) Park Dreszera
Wersja do druku
1) Bazarek przy ulicy Racławickiej
2) Dw. Wschodni
3) Tunel pod dworcem wschodnim
4) Stacja metra Racławicka
5) Most Gdański
6) Park Dreszera
Szóstka bardzo ładna.
ostatnie podoba mi się najbardziej jako najciekawsze, najmniej oczywiste
podoba mi sie też pierwsze - częsciowo pewnie dlatego, ze sama mam ogromną słabość do bazarkow - to są bardzo malownicze miejsca
[niestety, ja jestem często przeganiania, kobieta z dobrym sprzętem budzi agresję, zauwazyłam to już dawno]
najbardziej podoba mi się w tych zdjęciach ich bezpretensjonalność - mam wrazenie, że to nie jest aż taka częsta cecha w dzisiejszych czasach
podoba mi się tez, że dostrzegam w nich spójne widzenie, to nie jest zbiór 'od annasza do kajfasza'
przyznam, że jestem ciekawa, co pokażesz w nastepnej kolejności
PS
no i SdobleU mnie uprzedził, pisząc 'short and to the point [leaves more time for drinking' ;-) ], kiedy ja mozolnie próbowałam wyeksplikować, co myślę :mrgreen:
nr 2 - jedyne co fajne w tej focie, to kolory i ciekawie rozmyty pociąg, reszta nie bardzo (horyzont, bałagan w kadrze).
nr 3 - kontrowersyjne przesunięcie kadru w lewo
nr 5 - wow, prawie trafiłes w złoty punkt ;)
nr 6 - zwycięża klimatem i siłą ekspresji
7) Widok na Powiśle z Mokotowskiej X p.
Siódemka pokazuje brzydką bryłę, ale ma pociągający klimat.
A most by mi się bardziej spodobał, gdybys zrobił pare kroków w lewo, tak żeby mieć tek pionowy, oświetlony kawał konstrukcji w PD a światło tam gdzie jest. Kompozycja byłaby bardzie zrównoważona.
PS:
A ten velbon to się sam przez most wybrał?
Dogoniłeś go mam nadzieję?
Hehe, to widziałem Was pod pomnikiem syrenki w czwartek wieczorem podczas focenia :) Szwagier miał kawalerskie wtedy i piliśmy napoje chłodzące pod pomnikiem... Pozdrowienia!