[Poznań] 'Plener z Tamronem' 12-13 kwietnia
Witam.
Miło mi zakomunikować, że przy wsparciu dystrybutora obiektywów TAMRON, firmy Foto-Technika postanowiłem zorganizować mały plener fotograficzny.
Jako, że głównym organizatorem będzie moja skromna osoba, decydującą większością głosów przepchnięta została lokalizacja owego pleneru - Poznań lub okolice. :)
Głównym założeniem pleneru będzie popularyzacja obiektywów marki TAMRON.
Cóż by to miało być ?
Przede wszystkim każdy będzie miał możliwość postrzelania najpopularniejszymi modelami Tamrona. W szczególności będą to modele:
1. Tamron 17-50* 2.8
2. Tamron 28-75 2.8
3. Tamron 90 2.8 macro
4. Tamron 180 3.5 macro
5. Tamron 200-500 5-6.3
6. Tamron 70-300 4-5.6
7. Tamron 18-250 * 3.5-6.3
8. Tamron 28-300 VC 3.5-6.3
9. Tamron 17-35 2.8-4
10. Tamron 11-18 * 4.5-5.6
oraz (jeśli zdąży dojechać, chociaż wedle wszelkich znaków na ziemi i niebie będzie)
11. Tamron 70-200 2.8
* obiektywy APS-C
Jeśli chodzi o miejsce pleneru - to jest do uzgodnienia - i tutaj prosiłbym o jakieś sugestie. Byleby łatwy dojazd był i miejsce przyjemne czy to do fotorafii przyrody czy portretów.
Z mojej strony gwarantuję sprzęt (obiektywy, blendę) oraz modelki (postaram się, by były 2-3 fajne babki do fotografowania) :)
Relację i zdjęcia z pleneru będzie można obejrzeć na łamach czasopisma "LUSTRZANKA"
Wstępny termin pleneru - weekend 12 lub 13 kwiecień (uzależnione od pogody).
Żeby "ogarnąć" całą zabawę i przywieźć z powrotem wszystkie obiektywy jakie zabiorę do testowania ;) ograniczam liczbę uczestników do ilości obiektywów (każdy będzie odpowiadał za jedno szkiełko i w razie konieczności będzie wymieniał na inne), czyli max. 10 osób.
Po plenerze każdy z uczestników prześle do mnie najlepsze zdjęcia z obiektywów jakimi pstrykał, zdjęcia zostaną opisane i umieszczone na forum w jakiejś przejrzystej formie. Każdy oglądający będzie wiedział, jakim obiektywem było robione dane zdjęcie i z jakimi parametrami.
Jedynym moim warunkiem jest zakaz robienia zdjęć modelkom własnymi obiektywami.
Jakie korzyści z pleneru ?
Dla uczestników:
- możliwość popstrykania szkiełkami, których w sklepach niestety nie ma, a czytając opinie w internecie można dostać kręćka
- możliwość porobienia ładnym dziewczynom fajnych zdjęć do własnego portfolio
- dystrybutor oraz ja postaramy się o jakieś gadżety fotograficzne dla każdego uczestnika pleneru
- można to traktować jako kolejny poznański Canon-boardowy plener :)
Dla dystrybutora (producenta):
- popularyzacja sprzętu
- zdjęcia do ewentualnego wykorzystania w materiałach reklamowych
Dla mnie:
- właściwie najmniejsza, skorzystają na akcji również inne sklepy handlujące Tamronem
- zdjęcia do ewentualnego wykorzystania w materiałach reklamowych
Mam nadzieję, że pomysł się podoba - w końcu korzyści są obopólne.
Jeśli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem - proszę o podesłanie zgłoszenia na PW lub e-mail info@negatyw.org z numerem kontaktowym telefonu oraz adresem do portfolio (linkiem do plfoto itp.).
Sugestie mile widziane, na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć.