Witam :)
Moje początki z fotografowaniem Canonem 400D owocowały niedoświetleniem zdjęć i błędami balansu bieli. Dlatego też zdjęcia z tej sesji wrzucę na B&W :)
Dziękuję za komentarze, opinie i uwagi :)
Wersja do druku
Witam :)
Moje początki z fotografowaniem Canonem 400D owocowały niedoświetleniem zdjęć i błędami balansu bieli. Dlatego też zdjęcia z tej sesji wrzucę na B&W :)
Dziękuję za komentarze, opinie i uwagi :)
To raczej nie BW, a Gray :-) Popracuj nad konwersją. Z kadrów fajny jest na drugim zdjęciu, ale oparcie przeszkadza.
Kadry, hmm... w tle meble, mało rozmyte, widz wraca na Ziemię i jest w jakimś pokoju. Czyli że nie za ciekawie. No ale jeśli już takie zdjęcia, to rzeczywiście konwersja za płaska, można by też bardziej dosmażyć, wzmocnić HIRALOAM gdzieniegdzie na maskach, no i precyzyjniej kadrować.
A co to jest HIRALOAM? :D
dzięki :) nie wiem co to jest HIRALOAM niestety (jeszcze).
Czy szaro.. w sumie to trochę użyłem "burn" i "dodge" ale widocznie za mało :)
W sumie to boję sie tych narzędzi używać, bo niestety jestem zmuszony pracować na laptopowym monitorze, więc ogólnie do d***. Sytuacja jest taka że nie mam możliwości nawet kupić sobie ekranu, bo jestem w delegacji przez najbliższy dłuższy czas (potem monitora samolotem bym nie chciał wozić)
... i w delegacji robisz zdjęcia?:) Ja tez chcę na taką delegacje:)))
zdjęcia są z przyjazdu świątecznego do domu w grudniu ;P tutaj nie mam kogo fotografować ;( chlip chlip...
2 i 3 są niezłe, 1 i 4 raczej nie. Szarość rzeczywiście fatalna. Jeśli nie chcesz wracać do czarno-białej kliszy, co ja osobiście polecam, spróbuj tego pluginu.