postanowilem zaryzykowac tym watkiem w celu potwierdzenia testu na "Photozone",w ktorym KIT is wyoadl jako demon ostrosci.....
Moze ktos mial juz z nim stycznosc??
Wersja do druku
postanowilem zaryzykowac tym watkiem w celu potwierdzenia testu na "Photozone",w ktorym KIT is wyoadl jako demon ostrosci.....
Moze ktos mial juz z nim stycznosc??
Jest znacznie ostrzejszy od standartowego kit'a, to prawda.
18-55/3.5-5.6 IS dopiero wchodzi na rynek więc tan, jak i kilka innych wątków na jego temat jest nieco bez sensu, bo piszący opierają sie wyłącznie na testach (a z tych, jak już od kilku miesięcy wiadomo, wynika że KIT z IS-em ma odczuwalnie lepszą jakość optyczną).
Sam chętnie poznałbym opinie użytkowników, ale na te będzie trzeba jeszcze poczekać, miesiąc lub dwa.
aby jeszcze miał ładniejszy nie tak bury rysunek to by było fajnie... ale marne szanse....
btw ja mam kita z 30D i miałem jednego z pierwszych z 300D ... ten nowszy jest znacznie lepszy...
ja mam i nie narzekam :) kilka fotek jpg bez obrobek, tylko rozdzielczosc: http://hell-is-empty.blogspot.com/
Tez wlasnie czytalem testy nowego kit'a i jego dobrych parametrow. Zastanawialem sie nad kupnem 17-85 i pojawil sie dylemat. Zakres 55-85 mnie nie interesuje, bardziej to co uzyskam we wspolnym zakresie.
I co wybrac, 17-85 czy kit is?
Ptaki akurat są powycinane i ciężko bez większego zakresu złapać je szczególnie jak jest w dość szybkim ruchu i przy słabej pogodzie, mi się tam podobają :) robiąc teraz fotki to próbuje róznych ustawień i nie zawsze wychodzi, a czasami efekt jest fajny :) a wstawiam te co mi się podobają :) ale zakup zooma większego jest nieunikniony :)