Jak w temacie, zastanawiam się nad zakupem sigmy 50-500 do 20d proszę o opinie osób użytkujących ten biektyw. Jak się spisuje, na co zwrócić uwagę, czy warto go kupić?
Dziękuję za podpowiedzi.
Wersja do druku
Jak w temacie, zastanawiam się nad zakupem sigmy 50-500 do 20d proszę o opinie osób użytkujących ten biektyw. Jak się spisuje, na co zwrócić uwagę, czy warto go kupić?
Dziękuję za podpowiedzi.
Nie jestem uzytkownikiem tego obiektywu. Jednak zwracajac uwage na rozpietosc jego ogniskowych to nie sadze, aby mozna sie spodziewac czegos przyzwoitego. No chyba, ze Sigma jakas magie w szklo wbudowala ;-)
Z tego co pamietam to Cichy posiada taka Sigme. Moze sie na jej temat wypowie. Jesli zalezy Ci na duzej ogniskowej i bardzo dobrej jakosci to moze Canon 400 f/5.6L? Cena podobna.
tak jak canon nowy 28-300 (stary 35-350) tez niby nic specjalnego, ale w pewnych zastosowaniach chyba nie zastapiony.... oczywiscie przez jedno body :mrgreen: tez mam chrapke na to szkolo zwlaszcza na jego koncowke poczekam jak ktoś z forumowiczów go kupi i przetestuje :-)... na pbase jest chyba kilka fotek z tego szkła...
Hmm... 28-300 i 35-350 są adresowane do zupełnie inych grup docelowych... spójrz na cenę. :)
O ile mi wiadomo to dobre szkła są... tka jak pisałem kiedyś... Używa tego Agencja Reutersa. :)
Ale nawet sam Canon podaje że 28-300 L to następca nieprodukowanego już 35-350 L więc skąd to Twoje zdziwienie?Cytat:
Zamieszczone przez adamek
A czy ja jestem zdziwiony???????
:)
Ja próbuje pokazać, że stawianie w jednym szeregu sigmy 50 - 500 i Canona 28-300 jest dziwne..
ceny to ja znam, ale bardziej podalem je dla przykladu ze zakres ogniskowych podobny (x10) a jakosc akceptowalna :-) jedynie cena jest dla zawodowcow albo uzaleznionych hobbystow :-)
A to sorry, nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi ;)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Sądziłem, że chodzi Ci o to że 28-300 i 35-350 to obiektywy różnej klasy
A jeśli chodzi o sigmę to oczywiste :)