Witam
Czym jeszcze oprócz dołączonego do zestawu oprogramowania, można obrabiać RAW-y z Canona 350D. Próbowałem juz kilku programów, ale nic nie działa.
Wersja do druku
Witam
Czym jeszcze oprócz dołączonego do zestawu oprogramowania, można obrabiać RAW-y z Canona 350D. Próbowałem juz kilku programów, ale nic nie działa.
C1 ver. 3.6 release candidate7 - do pobrania wersja 30-to dniowa, RawShooter - darmowy BibblePro - platny i BreezeBrowser (nie jestem pewien) - tez platny.
wkamil, dzięki
Breezbrowser - nie czyta CR2
BibblePro - czyta, ale coś mi nie podchodzi
RawShooter - nie mogę zainstalować, nie wiem czemu
C1 w specyfikacji nie ma wymienionej 350-tki, też pewnie nie czyta RAW-ów z niej
Czyta, czyta - ale tak jak napisalem, tylko najnowsza beta - 30 dniowy trial jest do sciagniecia w pelni funkcjonalny, zawsze to lepsze niz nic ;-) Jeszcze ACR w wersji 3.1 ma czytac 350ke - ale to za jakies pare tygodni z tego co wyczytalem.Cytat:
Zamieszczone przez marekbp
(a breezebrowser pro?)
To Photoshop 7.0 PL nie czyta RAWów???
Jak z tym jest bo nie jestem w temacie, a nie chciałbym zakładać nowego wątku.
Napiszcie mi bo chciałbym coś pokombinować w PSie. (Jeszcze nie mam sprzętu ale nosze się z zamiarem kupna byc może 350ki)
Czyta, ale na pewno nie bedzie czytal rawow 350ki - byc moze po skonwertowaniu przez DNG - ktore na razie jeszcze nie konwertuje rawow 350ki ;-) Trzeba czekac ;-)
A to dlaczego??? Co to 350ka robi inne RAWy???
Pytam poważnie, bo nie wiem.
Jeżeli PS nie czyta RAWów z 350ki to w jakim progsie można "psuć" fotki?
Ano rawy z 350ki i 20ki maja rozszerzenie "cr2" a np. z 10D bylo to "crw"
W jakim progsie? Toz przeczytaj co napisalem na poczatku ;-)
No dobra, a PS 8 czyta te RAWy?
Nie - ale najprawdopodobniej bedzie czytal, jesli sobie zrobisz konwersje do DNG - z tym, ze trzeba zaczekac na nowa wersje DNG, ta obecnie dostepna rowniez nie rozpoznaje rawow 350ki.