Mam pytanie. Czy do mojego a510 będzie pasować Sigma 28-80mm F3.5-5.6 II MINI ZOOM MACRO ASPH.??????? Podejrzewam, że nie obędzie się bez pierścienia mocującego. Warto zainwestować w coś takiego??? :oops: Dzięki za porady. 8)
Wersja do druku
Mam pytanie. Czy do mojego a510 będzie pasować Sigma 28-80mm F3.5-5.6 II MINI ZOOM MACRO ASPH.??????? Podejrzewam, że nie obędzie się bez pierścienia mocującego. Warto zainwestować w coś takiego??? :oops: Dzięki za porady. 8)
Jezeli dobrze pamietam to a510 jest kompaktem. Wiec jak bys chcial wymienic w nim obiektyw??
W kompakcie jedyne co można zrobić to domontować odwrotnie drugi obiektyw. Tylko, że powinna chyba to być jakaś stałka 50mm najjaśniejsza, jaką się da. Ostatecznie może być Helios od Zenita.
http://canon-board.info/showthread.php?t=1847
Nie jestem pewien czy do a510 nie da się dołozyć jakieś nasadki macro, do G5 na pewno jest coś takiego dostępne. Zobacz w sklepach internetowych.
Najzabawniejsze jest to, że w instrukcji są podane modele konwerterów do a510 (oczywiście oryginały Canona), a jak próbowałem je znależć na stronce Canon Polska to ani widu ani słychu. Na Allegro również. Chyba sobie jaja robią. To niby gdzie je można dostać.W Hongkongu???????
Wiesz to jest stary problem u nas akcesoria dodatkowe nie sprzedają się tak jak na świecie (cywilizowanym świecie). W Polsce możesz też to znaleźć na kilku stronach. Zobacz np. u mojego dostawcy www.cyfrowe.pl, jak nie mają standardowo to Ci ściągną. Widziałem to też na jednym z elektronicznych sklepów w Krakowie, jeśli znajdę link to Ci podeślę. U nas generalnie jest słabo z akcesoriami. Ponawiam jednak swój pomysł abysmy w ramach formu stworzyli sklepik dla członków forum. Coś takiego mają Nikoniarze i fajnie im to działa.
Moglbys rozwinac myslCytat:
Zamieszczone przez Mac
Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Będę bardzo wdzięczny za pomoc. A tak swoją drogą, fajny pomysł z tym sklepikiem. :grin:
O ktorym sklepie mowisz - sklepie Hesji czy Transicie? Nie wiem jak jest w przypadku Hesji, ale jesli chodzi o Transit to nie jest to zaden "sklep Nikoniarzy" tylko po prostu sklep, ktory dla czlonkow SUN (Stowarzyszenie Uzytkownikow Nikona) oferuje znizki. Wiem, bo to sklep mojego brata ciotecznego.Cytat:
Zamieszczone przez Mac