EOS 300D zepsuł się po 2 miesiącach
Kupiłem pod koniec stycznia, zrobiłem przez ten czas ponad 10.000 (licznik liczył od nowa). W swięta się zepsuł. Soft w aparacie działa poprawnie, można wystkop ustawiać, tylko przy robieniu zdjęć blokuje się. Wydaje mi sie ze lustro sie nie podnosi. Wyskakuje Err 99. Oddałem dziś aparat do serwisu. Słyszeliście może coś o awaryjności tego modelu? Jaka jest szansa zorbienia tego? Aparat oczywiście na gwarancji, ale jakby dali drugi to zastanawiam sie nad 10D. Co o tym sądzicie?
Re: EOS 300D zepsuł się po 2 miesiącach
Cytat:
Zamieszczone przez mientki
Kupiłem pod koniec stycznia, zrobiłem przez ten czas ponad 10.000 (licznik liczył od nowa)....
Ja mam 300D od początku marca. Przez ten czas zrobiłem około 2300 zdjęć. Na razie działa bez żadnych problemów. Myślę że jak będziesz miał okazję wymiany na 10D to nie ma się co zastanawiać. Wszyscy dookoła piszą jaki to 300D jest tandetny i plastikowy w porównaniu z dziesiątką. Wygląda na to, że się nie mylili.
Re: EOS 300D zepsuł się po 2 miesiącach
Cytat:
Zamieszczone przez bogunow
Wszyscy dookoła piszą jaki to 300D jest tandetny i plastikowy w porównaniu z dziesiątką. Wygląda na to, że się nie mylili.
Nie, jeżeli cena byłaby jednakowa, jest niestety różna. Kupując 300D zostaje na obiektyw :D
Nie wiem jak to jest... czy to że coś jest plastikowe tylko dlatego jest złe?
Skoro nie stać mnie na 10D, jestem początkujący i uczę się dSLR to czy muszę mieć zaraz ten i tylko ten aparat jakim jest 10D?