wyciete z http://canon-board.info/showthread.php?p=36616&posted=1 - TG
to tez da sie obejsc ;)Cytat:
Zamieszczone przez McKane
z reszta z SP2 chyba juz nie ma takich problemow
Wersja do druku
wyciete z http://canon-board.info/showthread.php?p=36616&posted=1 - TG
to tez da sie obejsc ;)Cytat:
Zamieszczone przez McKane
z reszta z SP2 chyba juz nie ma takich problemow
Jasne ze sie da jak niemalze wszystko w tych diabelnych maszynach :) Przy instalacji SP2 nie ma zadnych problemow.
Jak to nie ma problemow? Gdy zainstalowalem SP2 (ale nie na czysty system z SP1 tylko na system z setkami programow) to mi polowa 'rzeczy' przestala chodzic. Brrrr... Po deinstalacji SP2 wszystko dziala jak nalezy. Inna sprawa, ze gdybym mial system stawiac na czysto to bym SP2 zainstalowal i dopiro pozniej progsy. Tyle tylko, ze przy moim sofie i ustawieniach trwaloby to niemal tydzien.
Pszczola, najwidoczniej masz jakies specyficzne te programy;) SP2 nie powinien sprawiac takich problemow. Ja mam inna metode na instalacje ServicePacka. Przygotowalem sobie specjalnie spreparowana instalke XP, ktora instaluje sie od razu z SP2 co pozwala zdecydowanie zaoszczedzic czas :)
A po co kombinowac tyle z obchodzeniem pirackiego XP jak Win XP oryginalny OEM kosztuje 365zl z vatem? Czy to naprawde az tak duzo ze trzeba sie tak wysilac obchodzac problemy pirata?
Pszczola - po instalacji Service Packa 2 trzeba sobie system ustawic tak by chodzil (szczegolnie wbudowana zapore systemowa) - nie jest to (dla jednych niestety, dla innych na szczescie) łatka typu fire and forget.
A kto pisze o pirackim sofcie - no chyba, ze emotikona u Dominique'a cos sugeruje ;-)
W domu mam 2 kompy - jeden stacjonarny (prywatny) i jeden przenosny (firmowy). Na obu mam Win Xp z tym, ze na jednym w wersji pro, a na drugim w wersji Home. Oba systemy sa legalne. Cd z SP2 Microsoft przyslal mi poczta analogowa do domku. Instalka SP2 na laptopie poszla bez problemu, natomiast na stacjonarnym po instalce SP2 niemal wszystko sie krzaczy - system co prawda dziala, ale wiele innego softu wczesniej zainstalowanego nie. Kontaktowalem sie w tej sprawie z dzialem obslugi klienta M$ i ostatecznie poradzili wszystko zainstalowac od nowa. Tyle to i ja wiem, ze jest to najlepsze u mnie rozwiazanie, ale jak pisalem wczesniej po prostu nie moge wygospodarowac na razie czasu aby tym sie zajac.
A i jeszcze jedno. W kompie stacjonarnym z USB 2.0 nie na plycie (plyta raczej stara i bez 2.0), ale na karcie PCI wszystko dziala jak trzeba @ Win XP Pro, SP1.
dla jednych malo dla innych duzo. na szczescie kazdy sa decyduje o tym, czy napcha kieszenie bilowi czy nie ;) teraz klikam na oryginalnym XPpro a i tak instalke mam spreparowana ...denerwuje mnie instalacja SP2, szkoda czasu 8)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
eee chyba nie sadzesz, ze Pszczola ma problemy z konfiguracja debilnego fajerłola z XP ;) ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Nie mam zadnych problemow z firewallem z XP SP2, ani w domku, ani u mnie w robocie, gdzie spolecznie administruje kompami w moim 'departamencie'. Po prostu nie uzywam tego FW, bo moim zdaniem jest slabowity. Uzywam innych FW. W domku natomiast - i tu informatycy sie oburza - mam zainstalowane 2 FW pracujace jednoczesnie. Teoretycznie powinno to sie krzaczyc, ale po wielu probach, testach, kombinacjach z konfiguracja itp. dzialaja razem super. Nawet juz 2 razy mialem wizyte w domku specow z firmy, ktora mi internet dostarcza, bo byli tymi ustawieniami zainteresowani i chcieli sobie wszystko to poogladac.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
A spróbuj z tak legalnie zakupionym softem zmienić płytę główną w kompie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez