Witam
Mam pytanie czy do grip'a musza byc akumulatory o takiej samej pojemnosci w mAh ? Czy moze byc orginalny + dedtkowany - maja rozne pojemnosci.
Pozdr.
Wersja do druku
Witam
Mam pytanie czy do grip'a musza byc akumulatory o takiej samej pojemnosci w mAh ? Czy moze byc orginalny + dedtkowany - maja rozne pojemnosci.
Pozdr.
Nie musza, ale to jest zalecane.
Hmmm.. troche nie jasna odpowiedz, moze w instrukcji od gripa bedzie cos pisalo.
Pozdr.
Co jest nie jasne. napisalem, W gripie nie musza byc zamontowane aku o takiej samej pojemnosci. Natomias zaleca sie stosowanie 2 aku o tych samych parametrach, co zapewnia optymalne wykorzysanie i zuzywanie obu aku w ten sam sposob.
Inaczej: uzycie dwoch akumulatorow o nieco innej pojemnosci nic ci nie zepsuje, ale moze spowodowac nizsza wydajnosc niz uzycie dwoch takich samych akumulatorow.
Dobrze gada - dac mu chleba ;-)
W instrukcji to juz na pewno będziesz mial napisane że akumulatory muszą być takie same.
Domyślam się że będzie rowniez napisane że konieczie akumulatorki firmy canon :)
A na jak długo wystarcza oryginalny akumulator - chodzi mi o ilość zdjęć po naładowaniu aku "na full" (w rzeczywistości, bo instrukcja podaje około 400-600 chyba)?
U mnie mniej wiecej wlasnie tyle... Na nowym aku to nawet grubo wiecej bylo ale juz widac ze przysiadl... Z gripem to sie te zdjecia robi i robi... :mrgreen:
Jeden nowy, oryginalny, w pelni naladowany, w normalnej temperaturze - to wlasnie ok 400-600 zdjec.
Niedawno mialem zdziwienie ale uzasadnione - 3 letni nieoryginalny akumulatorek ROWI, mocno zuzyty, niby w pelni naladowany ale uzywany w niskiej temperaturze (ok 3-4 stopnie) - wytrzymalniecale 200 zdjec :(
W gripie - dwie sztuki oryginalnych albo dwie sztuki od APTELa - ponad 1000 fotek (w tym przegladanie na LCD itp).