-
[korona-pl] PSTRYK, PSTRYK...
Witam,
Moje skromne początki. Proszę o uwagi i porady.
Na początek kilka pstryków z weekendowego wypadu do Rytra:
http://www.motonews.pl/wiadomosci/ne...-bezdroza.html
http://www.motoplaneta.pl/index.php?...=+DESC&s=13466
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
I jeszcze coś z 01-11-2007 - cmentarz Rakowicki, Kraków:
11.
12.
-
6,8,10 najlepsze z tej serii moim zdaniem
-
Jak dla mnie na większości brakuje kontrastu. Najbardzej podoba mi się 12 choć bokeh taki jakiś średni.
-
to nie forum złodzieji samochodów, subtelniej bym zakrył tablicę ;)
6 i 10 imho best
-
-
Jezeli to miala byc seria z offroadu, to ja bym jeszcze wywalil te zdjecia lisci.
Na 5 podejrzewam, ze chciales pokazac poza GO te samochody, ale ze sa to samochody, to mozna sie tylko domyslac :)
Najlepsze 6 i 8.
-
a mi sie 6 podoba.
gdyby jeszcze kadr byl troche przesuniety w lewo (wiecej pustego miejsca z lewej i brak tych lisci co wystaja z prawej) to byloby super. No i niech ten trzeci wlaczy swiatla bo psuje caly klimat :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Jak dla mnie na większości brakuje kontrastu. Najbardzej podoba mi się 12 choć bokeh taki jakiś średni.
Kontrast był podciągany na prawie wszystkich. Na zimowych już dużo bardziej się nie da, bo pojawiają się przepalenia na śniegu.
Na 12 bokeh średni, bo obiektyw też nie jest najwyższych lotów (Tamron 28-75).
Cytat:
Zamieszczone przez
firley
to nie forum złodzieji samochodów, subtelniej bym zakrył tablicę ;)
6 i 10 imho best
Tablice - masz rację, trochę na szybko maskowałem do wrzucenia na stronę... do poprawy... jak znajdę chwilę czasu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Elandril
Jezeli to miala byc seria z offroadu, to ja bym jeszcze wywalil te zdjecia lisci.
Na 5 podejrzewam, ze chciales pokazac poza GO te samochody, ale ze sa to samochody, to mozna sie tylko domyslac :)
Najlepsze 6 i 8.
Seria "mieszana". Autka pstrykałem dla klubu, liście dla siebie (potrzebowałem jakieś fajnej tapetki - żółty listek wisi już na pulpicie :mrgreen: ). Co do GO - efekt zamierzony. Zresztą autka stały właśnie na asfalcie, więc byłby to kiepski off-road :???:
Cytat:
Zamieszczone przez
PiotrJ
a mi sie 6 podoba.
gdyby jeszcze kadr byl troche przesuniety w lewo (wiecej pustego miejsca z lewej i brak tych lisci co wystaja z prawej) to byloby super. No i niech ten trzeci wlaczy swiatla bo psuje caly klimat :-)
Chodzi Ci o nr 3. Też mi się podoba i też brakuje mi tych świateł ;)
Co do liści - muszę spróbować wykadrować... powinno się udać.
Dzięki za opinie, czekam na więcej.8-)
-
13. Czyli poprawiony kadr 3.
-