Jestem świeżakiem:-) i to mój 2 canon pierwczy to ixus 400 a w tej chwili posiadam 400d z kitem. ta fotka wykonana jest właśnie 400d + kit. Prosżę o ocenę wszystkiego co się da także brudy na matrycy jak ktoś znajdzie.
Wersja do druku
Jestem świeżakiem:-) i to mój 2 canon pierwczy to ixus 400 a w tej chwili posiadam 400d z kitem. ta fotka wykonana jest właśnie 400d + kit. Prosżę o ocenę wszystkiego co się da także brudy na matrycy jak ktoś znajdzie.
Jak dla mnie to przede wszystkim brakuje ostrości.
Pomysl byl calkiem niezly, ale....
1) Tlo zupelnie nie pasuje do sytuacji
2) Zdjecie jest koszmarnie nieostre
3) Imo lepiej by to wyszo w b&w
pomiar światła raczej nie ma nic wspólnego z ostrością... po prostu, albo af nie trafił albo szkło jest raczej kiepskie. A pomiar światła to najlepiej na M :)
O zdjeciu napisali juz koledzy.Musisz poczytac i poogladac i pofotografowac a bedzie dobrze.Polecam lekture watków na forum,na poczatku np. o brudnej matrycy,o czyszczeniu matrycy, jest w nich wszystko na ten temat.Żeby sprawdzic czystośc matrycy należy sfotografować[poprawnie]niebo lub biały ekran monitora[kartka z Worda]biały sufit itp na najmniejszym otworze przysłony ktorym dysponuje Twój obiektyw np.22.Wtedy zobaczysz stan zabrudzenia matrycy.Mozna brud zobaczyc i przy innych przysłonach ale tylko wtedy gdy paprochy czy tez plamy sa naprawdę duze.Pozdrawiam:smile:
wielkie dzięki wszystkim. Lubie czytać słowa krytyki, to mnie mobilizuje. Pozdrawiam