Witam,
trochę dziwne pytanie, ale czy opłaca się wymienić prawie nowego 400D na używanego 20D z nową migawką ?
Wersja do druku
Witam,
trochę dziwne pytanie, ale czy opłaca się wymienić prawie nowego 400D na używanego 20D z nową migawką ?
No co ty?! 400D mieści w sobie 20x20D :)
Ja bym sie nie zamienił ze względu na AF, mniejszą matryce i telewizorek, no i generalnie, świat idzie na przód, szczególnie świat komputerów, a aparat to taki komputer.
Można by się zastanawiać, jak by 20D miał pełną klatkę, a tak ..?
Większy grip i korpus z magnezu mnie nie bierze, bo mi nie potrzebny.
Ja bym nie zamienil;)
tak opłaca się pod warunkiem że dostaniesz do tego 85/1.4 Nikona
pytanie jest - mówiąc delikatnie - z rodzaju, czy mam kupić kierpce, czy ciupaskę
Ja się zastanawiam jak 400D ma w sobie 2x20D
Procesor w obu przypadkach DIGIC 2
20D
- lepsze wykonanie
- szybszy, 5kl/s
- energonomia
400D
- większy monitorek
- większa matryca
- system niby czyszczenia matrycy
Kwestia tylko tego, jak sprawuje się AF w 20D, no nie wiem, według mnie i pomimo tego, że ma już 2 następców prezentuje się lepiej niz 400D
Kubaman a to czemu?
Ale uzywany i nie za mlody, wiec moze nie byc w super stanie;)
Jezeli nie masz wielkich rak, to 400D bedzie calkiem wygodnyCytat:
- energonomia
Bardzo wygodna sprawaCytat:
400D
- większy monitorek
Nie takie to straszne Ci powiem, ale nie jest to takie cudo, jak Canon opisywal;)Cytat:
- system niby czyszczenia matrycy
Heh, ale ja mam 400D i wiem jak się sprawuje ten aparat, nie miałem okazji nigdy poużywać 20D.
Monitorek mnie grzeje a energonomia w 400D nawet z gripem pozostawia sporo do życzenia, już mi raz wypadł, na szczęście miałem go na pasku za to prędkość mnie przekonuje, nie wiem tylko jak porównanie AF w tych modelach.
Vitez, faktycznie, nie zauważyłem, że tam jest 20x
Ja zamieniłbym się bez wachania:
większy wizjer
IMHO lepszy AF
ergonomia 100% lepsza nie trzeba dokupywać gripa
lepiej wykonany
Mumin
Ja bym brał 20d. Jest szybszy i w ogóle wygodniejszy. Ja tez sie teraz zastanawiam co wziąć i na 90% 20d wezmę. przemawia do mnie szybkość i jakość wykonania:)