ktoś pomoże?
znajoma będzie kupowała sprzęcik dla mnie - gdzie szukać w dobrej cenie - to musi być normalny sklep (tzn. internetowy odpada),
z góry dzięki za pomoc
Wersja do druku
ktoś pomoże?
znajoma będzie kupowała sprzęcik dla mnie - gdzie szukać w dobrej cenie - to musi być normalny sklep (tzn. internetowy odpada),
z góry dzięki za pomoc
Chyba najlepszy i najdroższy:)
http://www.bhphotovideo.com
Kiedyś kupowałem u nich na miejscu 2 obiektywy. Szok po wejściu do sklepu, ale potem tylko pełny profesjonalizm.
Właśnie tak. W życiu wcześniej nie widziałem tylu sprzętu w jednym miejscu. Jest tam praktycznie wszystko co jest aktualnie na rynku, każdy sprzęt możesz pomacać, obiektyw założyć do body (w sumie to normalne) - sprzedawca w danym momencie jest tylko do twojej dyspozycji, inny gościu kieruje ruchem klientów do sprzedawców, po zdecydowaniu się na zakup - twój sprzęt znajdzie się w punkcie odbioru zanim zdążysz tam dojść.
Kopara opada
A kasa i punkt odbioru wygląda mniej więcej tak
niecałe 3 tygodnie temu kupowałem 40
http://www.theimagingworld.com/
jest to autoryzowany diler canona i nikona
ceny niższe od b&h który tak jak pisze Ernestpierwszy wcale nie jest najdroższy a wręcz przeciwnie jeden z tańszych
www.bwayphoto.com ceny chyba dobre maja a z informacji o sklepie wnioskuje ze sprzedawcy wyglądają tak jak w bhphotovideo
Jeżeli masz możliwość zamówienia czegoś ze sprawdzonego sklepu (np B&H) z przesyłką do innego stanu, zapłacisz taniej po podatek stanowy (chyba 8% z kawałkiem). Jak kupujesz na miejscu - zawsze płacisz. Przesyłka zazwyczaj wychodzi taniej niż ten podatek. (przesłanie do Arizony body i obiektywu - jakieś $15)
B&H stosuje nie tylko nieetyczne, ale wrecz
nielegalne praktyki - pobieraja oplate z karty niezaleznie czy
produkt jest czy nie w sklepie. NIKT inny tak nie robi.
Poza tym sa chamscy przez telefon.
Nie mam pojecia dlaczego nadal sie promuje ten sklep
gdy aktualnie sa dziesiatki sklepow lepszych, tanszych,
z lepszym serwisem itd.
I dlaczego koniecznie "normalny" sklep? Skoro mozna zamowic
taniej i nastepnego dnia miec w reku?