na co zwrócić uwagę kupując uzywną lustrznakę cyfrową :?:
(np. D10)
Wersja do druku
na co zwrócić uwagę kupując uzywną lustrznakę cyfrową :?:
(np. D10)
na to czy nie nazywa sie moze 10D? :p
upssss...... sorki za literówke
Na to czy dziala i na slady zuzycia. Jak jestes upierdliwy to mozesz wyslac do serwisu na zbadanie stanu migawki (ok 60zl chyba to kosztuje) - migawka w 10D jest obliczona na 50 tys klapniec.
Ja zwróciłbym także uwagę na:Cytat:
Zamieszczone przez zabol
1. stan matrycy (test na hot/dead piksele + ostrość fotek),
2. stan matówki,
3. działanie lampy wewn. i zewn. (stopka),
4. działanie wszystkich funkcji.
A w ogóle najlepiej aby serwis dokonał przeglądu body (na koszt sprzedającego).
wow ale wykop (google czynią cuda) ;)
To tak jak w temacie. Planuje...planuje, chce kupić 30D. Używany na półrocznej gwarancji kosztuje nawet kolo 500zł taniej. Ale czy to aby na pewno sie opłaca? Może lepiej kupić normalnie ze sklepu za 3tys ? Ale tak już byłby zalążek finansowy na 70-200 ;)
Co myślicie o tej aukcji ?
http://allegro.pl/item305432737_cano..._miesiecy.html
O powystawowych już się naczytałem i od razu mówię nie! 8-)
Banalne ale zwróć uwagę na przestrzeń między guzikami i obudową. Jeżeli jest tam wiele kurzu i brudu możesz być pewnien, że aparat był ciężko eksploatowany. Proponuję zwrócić na klapkę zamykającą wejście dla karty CF. (Czy solidnie trzyma i nie ma luzów na zawiasach)
Zwróć uwagę również na obręcz do mocowania obiektywu. Jeżeli na zaciskach i prowadnicach widać wyraźnie, że wytarty jest ten metal świadczy to również o intensywnym użytkowaniu.
tak to by mi troche pomogło tylko mieszkam na drugim końcu Polski więc odbiór osobisty nie wchodzi w grę. Tak myślę ze kupując wysyłkowo jestem wyłącznie skazany polegać na uczciwości sprzedającego.
Witajcie!
Dotychczas robiłem zdjęcia kompaktem olympusa. Mam zamiar kupić canona 450d. To bedzie moja pierwsza lustrzanka. Chce na poczatek sie zaopatrzyc w standardowy obiektyw. Czy warto kupic nowy, czy moze lepiej kupic samo body i obiektyw od kogos z allegro?
Moze poprostu sprawdzisz po ile chodza kity odejmij od zestawu w sklepie a wynik porownasz z cena body? Kto jak kto ale Ty na chwile przed zakupem zestawu powinienes "siedziec" w cenach :neutral: