Te z napisem USA sa drozsze w B&H, ponoc sa lepsze, ile w tym prawdy i czy sie roznia od Imported?
Wersja do druku
Te z napisem USA sa drozsze w B&H, ponoc sa lepsze, ile w tym prawdy i czy sie roznia od Imported?
Zero prawdy, takie same obiektywy importowane do US inna droga. Bylo jakis milion razy.
Gwarancja tych z "USA" na pudełku realizowana jest przez Canon USA (każdy autoryzowany serwis Canona w USA), a te z "Imported" musisz w razie czego odesłać do BH (gwarancja jest realizowana przez BH)
To tyle...
Znaczna część szkieł i innego sprzętu wchodzi do USA w ramach tzw. "grey market", tyle że u nich to legalne.
I to jest najtańszy sposób nabycia. różnica poza ceną - to warunki gwarancji /wymiany/ - bowiem wtedy trzeba odesłać do sprzedawcy - serwis canona nawet w USA sie za to nie chwyci.
więcej tutaj
(akurat znalazłem info adoramy - ale w zasadzie każdy sklep pisze to samo)
http://www.adorama.com/catalog.tpl?o...20Information:
o tym że produkt jest oferowany w ramach grey market - z reguły jest napisane w opisie produktu
brodafidela
Witam. Jesli zakupie w USA canona 40d to moge miec problem z gwarancja w europie
Witam.
Naszła mnie pewna dziwna myśl, związana z, a jakże inaczej, cenami.
Przejdźmy do konkretów:
Canon EF 85 mm 1,8 USM
Polska: wg. ceneo.pl [skapiec.pl podaje chyba identycznie] NAJNIŻSZA jego cena w Polsce to 1414 zł.
USA: pierwszy lepszy wygooglowany sklep:
http://www.bhphotovideo.com/c/produc...Autofocus.html
330 $ co daje, wg średniego kursu waluty, dokładnie 865.36 PLN.
1414 - 866 = 548 zł różnicy.
Więc wniosek jest prosty.
Czy ktoś tak robi i ile wynoszą koszty transportu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
pozdrawiam
Normalnie amerykę odkryłeś...
Chyba wszyscy którzy mają możliwość, kupują szkła tam - np. ja praktycznie wszystkie które mam kupiłem właśnie w B&H przywożąc samemu, więc koszty transportu wynosiły mnie jakieś $10 średnio...
Krzychu - dosłownie - Amerykę.
Ile kosztują koszty transportu? Nie mówię o przywożenie samemu - chodzi o wysyłkę.