Cytat:
D70 zrobil i na mnie dosc dobre wrazenie. Fajnie wykonany, bardzo szybki... Menu troche zagmatwane, ale mysle ze to kwestia przyzwyczajenia. Tragiczny odglos daje lustro podczas wyzwalania migawki... cicho i tak jakos. malo szlachetnie.... chociaz jesli spojzec na to przez pryzmat nieco inny, to jest swietnie wytlumione.
AF dziala szybko i pewnie, jednak nigdy mi sie nie podobal sposob podswietlania punktow AF w Nikonie.. chyba moj daltonizm tutaj daje o sobie znac, bo nie zawsze potrafie dojzec ktory punkt sie zapalil...
Aparat w dotyku jest bardzo mily.. Czuc ze to plastik, ale aparat zostal pokryty dosc fajna guma ktora robi niezle wrazenie.
Obiektyw kitowy ktory jest dolaczony do zestawu rowniez robi dobre wrazenie jesli chodzi o wykonanie... zwlaszcza gdy wezmie sie do reki szklo Canona od 300D.. Jak jest z jakoscia zdjec z tego obiektywu nie wiem.. trzeba bedzie potestowac
Minusem u Nikosia jest brak mozliwosci dopiecia uchwytu do zdjec w pionie. Dla maniakow studia bolaczka bedzie brak gniazda synchro dla np. lamp studyjnych.