Witam..
Problem którym mam może i dotyczy również kilku fotografów na forum , ponieważ pracuje przeważnie na zasadzie umowy o dzieło i jak narazie wziecie pozyczki na sprzet jest nieralne, moze ktoś z was wie jak sobie z tym poradzić??
Witam..
Problem którym mam może i dotyczy również kilku fotografów na forum , ponieważ pracuje przeważnie na zasadzie umowy o dzieło i jak narazie wziecie pozyczki na sprzet jest nieralne, moze ktoś z was wie jak sobie z tym poradzić??
Nie wiem jak teraz, ale jak pierwszy raz brałem w Lukasie to jak wpłaciłem 30% to nie pytali o zaświadczenia z pracy.. Podobnie jest jak ktoś ma dochody ze swojej firmy - pełno jakiś papierów trzeba donieść albo 30% chyba
Pozdr
Ja 30d kupowalem w fotopanoramie w Krakowie. Polecam :)
Przy wpłacie bodaj 500zł nie pytali nawet o potwierdzenia zarobków. Po prostu powiedziałem ile zarabiam. Teraz raty można brać właściwie od ręki - w 15 minut jest decyzja.
Bez poświadczeń można kupić sprzęt do 5000zł chyba.
ja poprosiłem rodziców :)
Około 230zł (24mce) bo kupowałem jeszcze w zestawie transmiter ST-E2.
Myśle że umowy o dzieło też się liczą ale głowy nie dam.
Najprościej poprosić kogoś kto już brał raty w żaglu czy lukasie - jeśli grzecznie spłacał to teraz wystarczy dowód osobisty tej osoby.
Z umowami to kiepsko. Nie bardzo chcą je brać pod uwagę. Nawet jak się bierze raty po raz któryś. Najlepiej próbować tak jak radzą koledzy. Duża pierwsza wpłata - i zwykle formalności są minimalne. Dobrym rozwiązaniem są też rodzice, babcie :D.
Ripek, taką oferte (pierwszą dużą wpłate i zero pytań) daje tylko Lukas bank?
I jak to jest z kupowaniem na raty (właśnie na takiej podstawie bez pytań, bo mi nie dadzą za cholere nawet najmniejszego kredytu) przez internet? Też coś z pierwszą wpłatą mogłoby być.
Ja tez sie posluzylem rodzicami. Nie mam papierow na dochody wiec nie dostalbym kredytu, a tak to rodzice maja i z kredytem no problem :)
u mnie rodzice nie wchodzą w rachubę , czyli jednym słowem polecacie Lukas Bank ??