Pora zaczac zbierac "razy" i sie czegos nauczyc:)
1. Weekend majowy - Alpy:)
Wersja do druku
Pora zaczac zbierac "razy" i sie czegos nauczyc:)
1. Weekend majowy - Alpy:)
Zdjęcie jako takie może być. Jak to mówią - pocztówkowe. Trochę przeszkadza mi to drzewo po prawej, albo usunąć, albo trochę szerzej i dać w całości. Wydaje mi się również, że trochę brak ostrości.
A mi się wydaje ze drzewo po prawej jest potrzebne bo zamyka i odrobinę równoważy kadr. Stok po lewej jest dość monotonny ale razem z drzewem kieruje wzrok w głąb kadru, ku odległym szczytom.
Generalnie zdjęcie - widokówka - ok, ale może szczyty zbyt odległe a może tylko trochę całość "mało alpejska". Alpy wielkie góry a tu widoczek taki bardziej tatrzański.
A gdzie koty? ;)
Szczyt w srodku kadru, oswietlony przez slonce ma 3250 mnpm. Ale niech bedzie, ze to Tatry:-PCytat:
Zamieszczone przez Zigi
Oczywiscie z samej gory to byly dopiero widoki. Ale ciezko sie jezdzi z taka "cegla" na stoku. Moglby mi sie wbic obiektyw w kregoslup, gdybym sie przewrocil:)
No dobra - kotka wrzuce wieczorem :grin:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wiesz ja nie zarzucam Ci że zdjęcie jest robione u nas tylko piszę iż nie widać w nim potęgi gór.Cytat:
Zamieszczone przez Veene2
Kicia zwie sie Daphne;)
Juz widze ze te kolorki jakies nie halo... No coz - u mnie na monitorze sa zywsze;)
1.
Takie cos poczynilem niedawno:) Troche twarz moglaby byc lepiej doswietlona...
No światełko takie sobie, ostrośc taka sobie, cantralne umiejscowienie modelki w kadrze też nie pomaga. Hmm... nie jest najlepiej. Nastepnym razem modelke w bok i dopalić lampą dla wyrownania kontrastów. pozdr.
Kupilem wlasnie 24-105 i szybko pobieglem do zoo cos upolowac;) Pelikany chyba najfajniejsze;) Nastepnym razem wezme rybe;)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.