Mam lampę Metz 44AF-4C czy ktoś wie czy będzie ona chodzić z 350D lub 20D
Przymierzam się do zakupu i nie wiem co wybrać z 10D ta lampa chodzi bez zarzutu
Wersja do druku
Mam lampę Metz 44AF-4C czy ktoś wie czy będzie ona chodzić z 350D lub 20D
Przymierzam się do zakupu i nie wiem co wybrać z 10D ta lampa chodzi bez zarzutu
Jesli dziala poprawnie z 10D w e-ttl'u (a tak pisza ze ma dzialac) nie powinienes miec najmniejszych problemow z 350D/20D w e-ttl'u II. Od strony lampy te systemy sa zgodne w 100%.
proponuje sprawdzic, bo jakiedys probowalem z 20d i niebardzo to wychodzilo. napiszjak wynik
Mam lampę ale nie mam dostępu do tych aparatów proszę o przetestowanie kogoś kto ma dojście i o odpowiedź
Podeslij lampe to potestuje 8)Cytat:
Zamieszczone przez dominpok
Fakt faktem (zapomnialem napisac), ze metze sprawiaja problemy przy niektorych modelach stopek... Pogrzeb po necie... najlepsze zrodlo...
z tego co czytałem na stronie metza to można dokupić stopki z dedykacją do odpowiedniego modelu aparatu
zobacz tu: http://www.metz.de/en/photo_electron...hlung.142.html
z tego co tam pisze wynika że z 20d i 300d będzie działać a 350d jeszcze nie ma:)
zadałem to samo pytanie i dostałem odpowiedź:
Mam pytanie czy lampa Metz 44AF-4C będzie działać z aparatem canon 20D lub 350D
Proszę o odpowiedź na adres dominpok@wp.pl
Bedzie działać w podstawowym zakresie, nie wykorzysta jednak wszystkich trybów współpracy z tymi aparatami ( nie posiada E-TTLII).
Pozdrawiam.
--
Tomasz Grzybczyk
Foto - Plus
ale nadal tego doświadczalnie nie sprawdziłem czekam jak ktoś to sprawdzi to proszę o kontakt
Juz to sprawdzone: http://canon-board.info/viewtopic.php?t=2882Cytat:
Zamieszczone przez dominpok
Kazda lampa posiadajaca E-TTL ma tez i E-TTL II . E-TTL II to kontrola sily blysku lampy z poziomu body, a nie z poziomu lampy.
w sobotę będę sprawdzał namacalnie zaraz po testach powiadomię o efektach
:D
[ Dodano: 27-03-2005 ]
Sprawdzałem:
Lampa działa w manualu a w trybie TTL pokazuje że jest wszystko wporządku ale nie daje błysku