350D czy 300d dla grafika
Witam.
Wkrótce mam zamiar zakupic aparat cyfrowy, który mam zamiar wykorzystywać do robienia zdjęć na potrzeby profesjonalnych stron we fleszu lub plakatów reklamowych itp.
Czy te aparaty znacząco różnia się od siebie, który bardziej nadaje się do zdjęć macro (mimo że wiem że to kwestia gł. obiektywu), ludzi... ogolnie wszystkiego co moze przydac się projektantowi stron wyrózniajacych sie pod wzgledem graficznym o reszty.
Musze liczyć się z ograniczonymi zasobami finansowymi, ale jestem w stanie choc niełatwo zalatwić gotówke na ten droższ.. tylko czy to sie oplaca ?? :idea:
Re: 350D czy 300d dla grafika
Cytat:
Zamieszczone przez Kamel
Witam.
Wkrótce mam zamiar zakupic aparat cyfrowy, który mam zamiar wykorzystywać do robienia zdjęć na potrzeby profesjonalnych stron we fleszu
Do tej pory 300D jak znalazł
Cytat:
Zamieszczone przez Kamel
lub plakatów reklamowych itp.
No ale tu to już sam musisz sobie odpowiedzieć: jakiego formatu będzie bitmapa na plakacie, czy te nędzne* 6 MPx Ci wystarczy.
Ja bym brał 300D i lepsze czytaj Canonowskie szkła.
Cytat:
Zamieszczone przez Kamel
Musze liczyć się z ograniczonymi zasobami finansowymi, ale jestem w stanie choc niełatwo zalatwić gotówke na ten droższ.. tylko czy to sie oplaca ?? :idea:
Czyli wybrałeś 300D :wink:
* - stary wyjadacz analogowy używający D70 w trybie P w reporterce :wink: powiedział mi, że ten aparat ma nędzne 6 MPx podczas gdy slajd (po skanerze oczywiście) tych MPx ma 20...czasami i dziadek potrafi jeszcze rozmieszyć.