Canon 24-85mm USM Testoawł go ktoś z Eos50?
mam 50'tke i ciekawi mnie jak canon 24-85 sprawuje sie z tym body. Czy moze jest jakis lepszy wybór za podobną cene do 50'tki. (fotografia slubna) Interesują mnie + i - canona 24-85 i jak pracuje w nim USM. Obecnie mam Tamrona 28-200 :cry: i chce jak najszybciej zmienić to szkło!!
Re: Canon 24-85mm USM Testoawł go ktoś z Eos50?
Cytat:
Zamieszczone przez zabol
mam 50'tke i ciekawi mnie jak canon 24-85 sprawuje sie z tym body. Czy moze jest jakis lepszy wybór za podobną cene do 50'tki. (fotografia slubna) Interesują mnie + i - canona 24-85 i jak pracuje w nim USM. Obecnie mam Tamrona 28-200 :cry: i chce jak najszybciej zmienić to szkło!!
Czy lepszy wybór to nie wiem, ale ja wybrałem Tamrona 28-75 2.8, w archiwum forum i na pl.rec.foto znajdziesz dużo na jego temat. Wcześniej brałem pod uwagę tego właśnie Canona podobno najlepszy optycznie z trójki EF 24-85, EF 18-105 3.5-4.5, EF 28-136 IS. W archiwum plrec.foto np. tu http://groups.google.pl/groups?hl=pl...up=pl.rec.foto
Możesz trochę o tym poczytać.
Czytając Forum czy to Canona czy nikona, w stopce o sprzęcie można zauważyć, że dużo ludzi ma ten obiektyw i generalnie są zadowoleni.
W Canonie lepszy od tego Tamrona to jest tylko 28-70 L czy 24 -70L, a do fotografii ślubnej pewnie przyda Ci się stałe światło 2.8, jak dla mnie jest niezły przy tej przysłonie a od 4 jest super.
Pozdrawiam