17-40 w Canon 20D - reportaż
Jestem przed zakupem Canona 20D, którego wybrałem po długich analiazach lustrzanek cyfrowych. Biorąc pod uwagę obiektyw, sugeruję się przedziałem ogniskowych, których zazwyczaj używam, czyli 28 mm i 35 mm. Dalej sugerowałem się ceną, czyli do 3500 zł. I tutaj wybór padł na obiektyw Canona 17-40 mm, który ma idealny przedział ogniskowych, natomiast jasność to kwestia zmiany ISO (przynajmniej dla mnie), zatem nie przeszkadza.
I w tym miejscu chciałbym zadać Wszytkim forumowiczom pytanie: jak współpracuje ten obiektyw z tym body? Pytanie jest do osób, które miały w rękach oba te produkty i wykonały tym sprzętem zdjęcia. Pytania nie przesyłam do osób, które miały niesprawny do końca korpus lub nieskalibrowany obiektyw.
Pozdrawiam
[ Dodano: 11-03-2005 ]
Chciałbym jeszcze dodać, że aparat, jak i obiektyw często będą używane w podróży m.in. w Andach. Z tego powodu sugerowałem się też jakością wykonania.
Zdjęcia wykonane na takim zestawie będą publikowane, zatem zależy mi również na jakości.
Re: 17-40 w Canon 20D - reportaż
Cytat:
Zamieszczone przez Kenso
I w tym miejscu chciałbym zadać Wszytkim forumowiczom pytanie: jak współpracuje ten obiektyw z tym body?
Dobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Cytat:
Zamieszczone przez Kenso
I w tym miejscu chciałbym zadać Wszytkim forumowiczom pytanie: jak współpracuje ten obiektyw z tym body?
Dobrze.
Muflon, uważaj bo dostaniesz literacką Nagrodę Nobla :wink: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Muflon, uważaj bo dostaniesz literacką Nagrodę Nobla :wink: :mrgreen:
No ale co można więcej odpowiedzieć na takie pytanie? :)