zastosowanie oczywiscie portret . Ineteresuje mnie wasze zdanie. tylka ta gniskowa wchodzi w gre. oczywicie komentarze mile widziane
Wersja do druku
zastosowanie oczywiscie portret . Ineteresuje mnie wasze zdanie. tylka ta gniskowa wchodzi w gre. oczywicie komentarze mile widziane
nie wiem czy sugerować się Twoją stopką ale jak dla mnie to 5D + 135. mi akurat sie bokeh 135 podoba (dlatego ją zamówiłem sesese) poza tym jakość obrazu z FF jest lepsza niż z cropa ale to oczywiste przecież:) poza tym 85L jakaś taka duża i ciężka...
Ja w tej chwili męczę 85/1.8 z 20D do takich kadrów, ale cel mam jasny i jestem go pewien. To 135L podpięte pod 5D.
5d+85L (głównie studio) + 135L (plener):mrgreen:
te nawiasy to oczywiście spore uproszczenie...
:lol: ...eee - tylko niecałe 300g - ale IMHO z 5d jest to świetnie wyważony zestaw
http://theteahaus.netfirms.com/DRebe...yTrinity-A.jpg
Wielka jaśnie oświecona trójka canona w pełnej krasie :D
wybór pomiędzy 85L a 135L to także - jak widać na załączonym obrazku - wybór między grubym i krótkim albo długim i chudym :mrgreen:
gejowsko ? o shit :) nie pomyślałem, że to może mieć taki wydźwięk... :D
zostańmy przy wersji, że można dokonać wyboru pod kątem swojego... mhmm :mrgreen: "zapotrzebowania"
... co do ceny 85L - to są takie miejsca na naszym globie, gdzie to kosztuje poniżej 5kzł
.... a z 50/1.2 to się robi już pełnia szczęścia :)
Taki zestaw - TRZECH MUSZKIETERÓW i Dartagnan
Portos to wiadomo który (85), Aramis - najsmuklejszy (135)... a pozostałe wedle uznania :D
Jak najbardziej oba i to z 5D oczywiscie, 85/1.2L dopiero co sprzedałem ale we wtorek zamawiam nową sztukę ( to szkło jest magiczne ) razem ze 135/2 które posiadam stanowią podstawę mojej szklarni i w zasadzie te 2 szkiełka wystarczyłby mi do wszystkiego + mój stary i nie zastąpiony 17-40/4L który jest moim szkiełkiem wakacyjnym i rekreacyjnym.
Pzdr.
już nie kupujesz auta towersivy?:D