jak to roznica jest chce kupic a nie wiem prosze o rade
z gory dziekuje
Wersja do druku
jak to roznica jest chce kupic a nie wiem prosze o rade
z gory dziekuje
Różnica jest widoczna w nazwie, ale też w przeznaczniu i cenie. Chyba najlepiej samemu znaleźć wiarygodne źródło. Generalnie: im niższa liczba, tym wyższa cena, a wraz z nią po prostu wyższa, bardziej profesjonalna, klasa sprzętu.
ja tam wybrałbym Nikona d200 albo tańszy d80 :)
d200 to swietna pucha-az klei sie do reki
jakby wlozyli do srodka matryce z 30d to bym sie nawet nie zastanawial
niestety tak nie jest....
d80 to za to rozsadny wybor bo jest tanszy od d200 a w sumie ma taka sama matryce ma duzy wizjer......ale nie ma uszczelnien , 5fps i nie jest tak super zrobiony jak d200
W sumie oba aparaty parametrami są bardzo podobne - IMHO główna różnica jest w wielkości puszki oraz cenie. Po prostu weź tego, który będzie lepiej leżał ci w ręku - ja np. 400d mogłam trzymać tylko trzema palcami :-)
no jakos fotek bedzie podoba
ale komfot korzystania z 2 aparatow rozny
w sumie jak masz ograniczony finanse moze lepiej wizasc 400d +cos lepszego niz kit
Przeczytaj parę testów, specyfikacji na sieci. Na szybko przychodzi mi do głowy dpreview czy optyczne. Ale za przedmówcami powiem, że najlepiej obie puszki dokładnie wybadać w sklepie. Sprawdzić chwyt, wizjer, funkcjonalność, pstryknij parę fotek na swoją kartę CF (wiadomo że w warunkach sklepowych trudno o wykwintne zdjęcia, ale można serie mu pościć, zapchać bufor, zobaczyć jak zapisuje). Przemyśleć sprawę i kupić :smile:
Pozdrawiam