-
[gienios] reportaż
-
5 - gdyby był napis na karteczce bardziej wyraźny było lux
"Robole" - ukazuję polskie realia pracowników "MPGK"
Pozdrawiam
-
Fakty faktam ale mnie tez podoba sie najbardzie 5 fota. Co do reszty większość jest tak samo kadrowna i to mnie sie trochre nie podoba. Tak poza tym to spoko fotki. Pozdrawiam.
-
Tytul 'hala targowa' IMHO byl zdecydowanie lepszy niz 'reportaz' - od razu mozna by sie dowidziec czego zdjecia dotycza.
A tak przeczytalem 'reportaz', obejrzalem zdjecia i zaczalem sie zastanawiac o co chodzi w tym reportażu... no i doczytalem... 'hala targowa' ;)
-
EchoX, masz rację, lecz zamierzam tu wrzucić jeszcze kilka innych reportaży, więc tytuł nie byłby adekwatny do całości, lecz tylko kilku zdjęć. :)
dzięki.
-
Juwenalia 2007.
-
Festiwal błota? Ciekawe spojrzenie na juwenalia.
-
Zdjecia OK ale nie rozumiem stereotypu (wg mnie blednego) 'reportaz = czarnobiale' . Chyba ze na czarnobialej kliszy robiles?
Ja to bym taki temat zrobil prawie w kolorze, czyli zjechal troszke saturacja i pobawil sie balansem bieli by burosci dodac.
-
Reportaż często jest czarno-biały bo liczy się temat zdjęcia, a kolory potrafią zakłócać odbiór - ostatnio byłem na warsztatach które prowadził Andrzej Zygmuntowicz i na przykładzie zdjęć zrobionych przez uczestników pokazał bardzo dobrze jak taki drobiazgi potrafią zmienić całe zdjęcie. Po prostu trzeba się bardzo postarać żeby robiąc zdjęcia poniekąd w czasie akcji pilnować czy kadr jest zrównoważony zarówno w sensie kompozycji jak i barw.
A na temat tych zdjęć, to skoro już mogłeś zająć się w większym stopniu kompozycją rezygnując z koloru to nie rozumiem, czemu wszystko tak centralnie?
-
nie chodzi o żaden stereotyp, ani typ fotografii - ja po prostu [bardzo] lubię czarno-białą fotografię i w zasadzie 90% moich zdjęć jest czarno-białe. po prostu, jakoś nie lubię kolorów.
z tym centralnym kadrem jakoś tak wyszło. zazwyczaj nie kadruje zdjęć podczas postprocessingu, więc kadry zostają takie jak podczas cykania, a jako, że sporo tam się działo, to nie zawsze miałem czas panować nad kadrem. być może błąd, być może nie. :)