Mam a560, nie moge nigdzie znaleść nic na ten temat, w instrukcji nic nie pisze (patrzyłem na płycie, nie tylko w książce)
Jak można spersonalizować obrazek startowy oraz dźwięki aparatu?
Wersja do druku
Mam a560, nie moge nigdzie znaleść nic na ten temat, w instrukcji nic nie pisze (patrzyłem na płycie, nie tylko w książce)
Jak można spersonalizować obrazek startowy oraz dźwięki aparatu?
Mam albo wadliwą płyte (nie porysowana), albo nagrywarke (Lite-On), bo nie moge zainstalować oprogramowania do Canona a560.
Poprostu nagrywarka nagle staje, słychać dźwięki jakby "uderzała" o płyte i albo zwiecha, albo coś sie nie instaluje (zwykle PhotoStitch).
Obrazu płyty też nie moge zgrać, bo od 80% zaczyna walić błędne sektory.
Czy można skądś ściągnąć obraz takiej płyty do nagrania?
Miałem podobna historię z oryginalną płytą z softem do 5D!!! Płyta bez skazy, pierwsza instalacja i nie startuje.Poszedłem do kolegi z podobnym compem[oba nowe wypasione] i od pierwszego razu sukces.Zrobiłem kopię wróciłem do siebie i ponownie oryginał nie wystartował a kopia pełen sukces. Nie potrafie tego wyjasnic działałem na wyczucie. no bo wreszcie piatka a tu taki numer.zrobiłem jeszcze dwie kopie i leżą sobie.Może spró:sbuj zrobic to samo? :shock:
Witam. Mam następujący problem. Posiadam oryginalną płytkę z programami do EOSa 400d (EOS Digital Solution Disk v.13.1) i nie mogę z niej zainstalować programów. Bez problemu udało się tylko zainstalować PhotoStitch. Przy instalowaniu pozostałych (Digital Photo Professional, EOS Utility i ZoomBrowser EX) ciągle wyskakuje takie coś:
Próbowałem na te błędnie zainstalowane programy zainstalować updaty ze strony Canona i udało się tylko z DPP i EOS Utility. Z ZoomBrowserem się tak nie dało. Mam Win XP i żeby rozwiać wątpliwości mam uprawnienia administratora. Próbowałem też zainstalować te programy, korzystając z nowego konta z uprawnieniami administratora ale bez skutku. Spotkaliście się z czymś takim?
Mam ten sam problem. Mam (w sumie) 3 laptopy. Na 1dnym nie dzial totalnie - staje (i tu jest sposob - jak stanie na instalacji ot zamykasz okno bierzacej instalacji i instalka lecia dalej - potem update z CANONa i po klopocie). Na 2 Laptopie to samo - na 3cim dziala. Co zrobilem to Zrobilem sobie obraz ISO i jak mi tzreba to FireDaemon'em sobie montuje (tudziez mozna kopie wypalic i idzie - sprawdzone na 2 laptopach). Dodam ze traktowane byly plyta czyszczaca. Oba laptopy czytaja wszystko - ale z ta plyta maja problemy. Z tego co mi wiadomo to nie jestem odosobniony. Slyszalem ze ktos mial podobny problem.
Ja mam tak:
Instalowałem linuxa więc dokumenty w zip'a i na DVD
po zgraniu weryfikacja danych i wszystko jest ok
Instalacja Linuxa, windowsa
zgrywanie płytek na dysk i : kaplica :shock:
Trzecia płytka nie idzie w różnych miejscach czasem 13% czasem 63% najdalej udało się dojść do 75% i nic nie pomaga. Nie wiem czy wiadomość, że płyta jest Dual Sided ma tu jakieś znaczenie, ale płytki są nówka nie rysowane prawie nie śmigane.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P. S. nie wiem czy to komuś pomoże ale zainstalowałem sobie programik CD/DVD Data Recovery, który podobno takie rzeczy kopiuje, ja nie mam cierpliwości - najdłużej chodził 3 dni doszedł do 69,6054% i go wyłączyłem. Program jest sharware więc nie wiem co by stwierdził po 2 tygodniach odzyskiwania. Moze coś w stylu kup klucz za 20$ a odzyskam/lub nie odzyskam danych :razz:
W wątku jest mowa o oryginalnych płytach dodawanych do aparatu .
Proszę więc trzymać się tematyki wątku .O płytach DVD jest inny wątek : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4386
U mnie jest tak , że po włożeniu płyty ze softem 400D do napędu laptopa napęd dostaje strasznych wibracji i buczy , ale soft się instaluje .
Na stacjonarnym kompie mam dwia napędy i stara nagrywarka czyta a nówka nie .
Była wcześniej mowa o tym, że na dwóch różnych odtwarzaczach płyta zachowuje się różnie - raz się odtwarza, a raz nie. Chciałem nakreśliń podobny temat "ale inny" :grin: , Poza tym podałem nazwę programu który "może pomoże". Swoją drogą ciekawe jak to jest u canona czy dają druga płytkę jak jest problem? może sprzedawca sam wyciągnie inną z innego opakowania i to wystarczy. Tak czy siak powodzenia