juz niedlugo rozpocznie sie kolejna batalia miedzy N i C.
czy radzicie zeby poczekac na nowego Nikona d50, ktory bedzie kosztowal pewnie 500 dolcow, czy kupowac 350d?
Wersja do druku
juz niedlugo rozpocznie sie kolejna batalia miedzy N i C.
czy radzicie zeby poczekac na nowego Nikona d50, ktory bedzie kosztowal pewnie 500 dolcow, czy kupowac 350d?
Kup sobie oba :lol: i opowiedz o nich na forum. Tylko bądź obiektywny w ocenach :mrgreen: :twisted:
kupilbym, ale nie wiem czy dam rade finansowo, bo obiektywy mam od minolty, czy jest jakas przejsciowka zeby podlczayc je do 350d albo d50?
witam :shock: możecie podesłać linka gdzie poczytać o nikonie D50 ??? pozdrzwiamCytat:
Zamieszczone przez Kurt Vonnegut
"Nikon D50
Nikon nie pokazał na targach PMA modelu D50. Plotki dotyczące tego modelu miałem z bardzo dobrych źródeł. Fajną fotkę tego nieistniejącego aparatu znalazłem na stronach forum.nikon.org.pl. Ciekawe, czy w ciągu kilku tygodni dowiemy się więcej o tej puszce? Ciekawe, co było powodem wycofania D50 z PMA, czy parametry Canona 350d?
Hipotetyczny D50 miał być zubożoną wersją Nikona D70. Przy dzisiejszym poziomie cen, korpus D50 musiał by kosztować w okolicy 500$. Czy to będzie kolejny krok w dobrym kierunku zmniejszania cen cyfrowych lustrzanek?
Wygląda na to, że w piątek ten aparat zobaczy światło dzienne? "
informacja z www.cdrom.pl
ze swojej strony dodam ze pare dni temu Nikon zarejestrowal/zastrzegl nazwe D50.
Jeśli obiektywy masz od Minolty to może lepiej D7D?
I tak byśmusiał kompletować nowy system kupująć C, cyz też N.
Kupno D7D może Ci wyjść wbrew pozorom taiej.
Albo czekać na coś tańszego z pod znaku M.
:)
Zalezy jakie te obiektywy masz... bo moze drozej cie wyjsc skladanie systemu od nowa niz dozbieranie do Minolty D7D, a przejsciowki na podlaczenie Minolty do Canona/Nikona raczej nie ma :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Kurt Vonnegut
Ale jesli masz tylko szkla typu amatorskiego (w Canonie to sa np kitowce, 28-80 czy 28-90, 75-300 , 55-200 itp) to... sam musisz wybrac ktory system ci bardziej pasuje.
to ze Nikon zastrzegl nazwe D50 o niczym jeszcze nie swiadczy. a nawet jesli... firma slynie z vaporware (powoli tez mowi sie nikonware), czyli sprzetu anonsowanego na rok, albo i poltora przed jakakolwiek premiera w sklepach.
cokolwiek by Nikoniarze do Canona nie mieli, tutaj jest konkretna gadka. jest zapowiedz 350D, jest aparat w sklepach za miesiac. tak samo 20D i wiele innych modeli. fajnie jest jednak miec swiadomosc, ze zapowiedziany sprzet bedzie mozna kiedys kupic ;-)
DOBRE :lol:Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
no i niestety prawdziwe. ekscytacja zapowiedzianym na PMA2004 Nikonem D2X siega dzis zenitu, a czlowiek ktory osmielil sie zrobic niekorzystny dla Nikona test porownawczy (mam na mysli Michaela Reichmana) zostal prawie zlinczowany przez fanow. prawda jest, ze zrobil w tym tescie kilka bledow na niekorzysc D2X (mimo wszystko, nie tak znaczacych zeby zupelnie wypaczyc test), ale oczekujacy 8 cudu swiata Nikoniarze najchetniej by go za to spalili...Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
ech... dobrze ze w naszym kraju zwrot "posiadacz Nikona" nie kojarzy sie odruchowo z "agresywny snob"...