-
Kupić 300d??
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna lustrzanki. Obecnie jestem posiadaczem olka c-765. Nie stać mnie raczej na nic lepszego od 300d. Do aparatu dokupił bym kita, canona 50mm 1.8, grip no i kartę oczywiście. Czy uważacie, że to dobry wybór na początek, czy może lepiej zaczekać jeszcze rok:confused: Martwi mnie to, iż z tego co widzę to często ulega on różnym awarią :sad: I jeszcze jedno co myślicie o tej konkretnej aukcji: http://allegro.pl/item182564306_inte...ty_gwar3m.html
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, ponieważ aukcja kończy sie już w środę :-(
-
A nie lepiej dozbierać trochę i kupić 350d?
-
Na pewno lepiej niż kompakta. Ulega awariom bo to już stary aparat i coraz częściej wychodzi zużycie mechanizmu lustra czy migawki. Jak na nic lepszego nie stać to warto kupić w dobrym stanie 300d.
-
Ja bym na twoim miejscu poczekał i dozbierał do 350D. Lepiej mieć jednak aparat z gwarancją, ja miałem 300D i się przejechałem na nim...
Decyzja jednak należy do Ciebie.
Pozdrawiam
-
A jeśli chodzi o tą konkretną aukcję podaną wyżej?
-
Ja miałem kiedyś 300D. To była moja pierwsza lustrzanka cyfrowa, po wganiu ruskiego softu, aparat był całkiem O.K. Druga sprawa to, że jest on troszkę wolny, wolno zapisuje na kartę, wolno sie uruchamia, wolno odczytuje z karty np. przy przeglądaniu zdjęć trzeba się sporo naczekać, ale mimo tych wad całkiem dobrze mi sie nim robiło zdjęcia. Jak nie potrzebujesz szybkości to OK bedziesz zadowolony to porządna maszyna.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
acha , jeśli chodzi o firmę Inter Foto to oni są ok. mozesz bez wachnia kupić od nich sprzęt, to co sprzedają to jest dobre i sprawdzone. Kupiłem od nich juz sporo sprzętu i nie miałem nigdy żadnych problemów. Pozdrawiam
-
Aha, dzięki serdeczne za tak szybkie odpowiedzi, niestety dalej mam dylemat :wink:
-
Przede wszystkim zależy jakie zdjęcia robisz. Jak portrety w dzień albo architekture czy widoczki no to ci wielkie szybkosci nie potrzebne, nawet koncert da rade zrobić. Jak sport czy zwierzęta to warto się zastanowić czy nie dołożyć więcej. Napewno każda lustrzanka spełni twoje oczekiwania po kompakcie. Zamiast 350d jeżeli masz zamiar i możliwość dołożyć to doradzałbym 400d.
-
Racja 400D byłby OK, ale jak kasy nie ma.....to trzeba wydumać jakiś kompromis
-
Tylko patrzeć jak ktoś poleci Mateo żeby "trochę" dozbierał i kupił 5D:D
No może trochę przesadziłem - 30D.